ACSI FreeLife

Menu

Barbecue seizoen geopend

Frisse buitenlucht hoort bij een kampeervakantie. Eropuit in de natuur, en dan heerlijk in de buitenlucht je maaltijd bereiden. Hoe kun je dat beter doen dan op de barbecue?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
bbq

Voor vele kampeerders telt dan niet alleen het vullen van de lege magen van gezinsleden en eventuele andere genodigden, maar een prettige bijkomstigheid is dat de keuken in caravan of camper schoon blijft.

De beste barbecue

De vraag wat de beste barbecue is, vormt voor menigeen een hot issue. Terwijl diehards zweren bij houtskool, neigen gezondheidsfreaks naar een elektrische barbecue. Houtskoolbarbecues zijn op veel campings verboden. Met de elektrische variant wil de zekering in de elektriciteitskast nog wel eens springen. Een gasbarbecue ligt dan ook voor de hand. Maar welke koop je dan?

Gasbarbecues zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, en met verschillende mogelijkheden. Bij de selectie van de barbecues die ACSI FreeLife heeft beoordeeld hebben we ons met name laten leiden door de deugdelijkheid voor de camping. Dat wil zeggen: de barbecue moet niet alleen handzaam zijn, maar ook over een zelfstandige gasvoorziening beschikken en gemakkelijk aansluitbaar zijn op de gasfles van de caravan of camper.

Belangrijk

Belangrijk voor degenen die een extra gasaansluiting hebben, is dat ze erop moeten letten dat de barbecue geschikt is voor een gasdruk van 30 mbar in plaats van 50 mbar. Verder zijn ook de verbindingsslang en de drukregelaar vaak niet geschikt voor veel gasbarbecues. Let daarop bij de aanschaf. Het blijft overigens aan te raden om een losse gasfles of een gasfles uit de disselkast met een daarbij passende en geschikte regelaar te gebruiken.

Bepaal je keuze voor de ideale barbecue door de beoordelingen van liefst tien barbecues te lezen in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine. Nu verkrijgbaar in de winkel of online te bestellen. Alvast eet smakelijk!

Praat mee

Praat mee: Barbecue seizoen geopend

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht