ACSI FreeLife

Menu

De voortenten van 2020 in vogelvlucht

Met een voortent of luifel kan je je leefruimte flink vergroten. Maar welk model past bij jou en wat zijn de nieuwe modellen? ACSI FreeLife leidt je door het grote aanbod en zet de belangrijkste nieuwtjes in voortentenland op een rijtje.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
voortenten_Outwell Jonesville 2

Brand uit Elburg breidt zijn aanbod uit met twee nieuwkomers. Met de 350 centimeter diepe Topas 350 zonder middenstaander krijg je er heel wat leefruimte bij. De Topas is ook verkrijgbaar met een diepte van 300 centimeter. De tweede nieuweling is de Carat, een combinatie van een voortent en luifel. Bijzonder aan dit model is de constructie die bestaat uit een dakdeel en vier verwisselbare wandelementen.

Ronde dakvorm

In de 2020-catalogus van Doréma uit Doetinchem vinden we twee debutanten, waarvan de Smaragd 270 er het meest uitspringt. Met deze 270 centimeter diepe voortent ben je dankzij de ventilatieroosters in de zijwanden, de afneembare slikrand en de extra grote uitbouw goed voorbereid op zowel seizoens- als toerkamperen. De 240 centimeter diepe Octavia Air All Season is de opblaasbare opvolger van de al bestaande Octavia en kenmerkt zich door de ronde dakvorm. Met deze vorm maakt Doréma de Octavia Air weerbestendig voor kamperen aan de Europese kust.

voortent_Doréma_Smaragd 270De Smaragd 270 van Doréma

Unico uit Bergeijk heeft met de Camper 500 een vrijstaande tent ontwikkeld voor camperaars. De Camper is naast de uitvoering van 500 centimeter ook te koop in een 350 centimeter brede uitvoering, allebei met een diepte van 270 centimeter en de optie om via een speciaal verbindingsysteem met je camper de hoogte te kunnen verstellen.

Stormbestendig

Reda uit Barneveld presenteert met de Storm 300 een seizoenstent waarmee je – mede dankzij de stormbevestigingen over zowel de tent als de uitbouw – met een gerust hart kan kamperen aan de kust. De Storm is standaard voorzien van grote ramen en een stalen EasyGrip-frame van 28 millimeter. De voortent is geschikt voor caravans met een omloopmaat van 775 tot 1.025 centimeter.

voortent_Reda Storm 300De Storm 300 met optionele uitbouw

Bij Walker uit Deurne wordt het aanbod uitgebreid met onder meer de Fusion II en de Touring-Plus. Zowel het dak als de wanden van de Fusion II bestaan uit het hoogwaardige TenCate-tentdoek. Dankzij het Walker Easy-Door concept kan je bij dit model zelf bepalen waar jij de ingang wil hebben. De Touring-Plus met aluminium frame is speciaal op de markt gebracht voor de Eriba Touring- en Trigano Silver-caravans. Walker heeft de dakpunt direct aan de tentpees bevestigd voor een goede aansluiting op de caravan.

Voortent_Walker_TouringPlusDe Touring Plus van Walker is speciaal bedoeld voor Eriba Touring-caravans

Het Duitse merk dwt-Zelte komt met een serie van zes nieuwe voortentmodellen die speciaal zijn bedoeld voor hefbedcaravans. Concreet gaat het om de modellen van Bürstner, Dethleffs en LMC. Door de aanwezigheid van zo’n in hoogte verstelbaar bed zijn deze caravans net iets hoger dan de reguliere exemplaren.

Het Deense merk Isabella breidt het aanbod uit met de Air Cirrus North 400, een opblaasbare tent van 275 centimeter diep en 400 centimeter breed die je maar op één plek hoeft op te pompen. De voor- en zijwanden van dit nieuwe model zijn volledig gemaakt van isacryl, een licht, ademend en kleurvast materiaal. Je kan de luchtvoortenten aan beide zijkanten optioneel uitbreiden door middel van de Air Annex met extra hoge ritsopening.

Opening in lengterichting

Het eveneens Deense merk Outwell onderscheidt zich met de campervoortent Jonesville. Bij dit model zit de opening in de lengterichting van het kampeermiddel. De Jonesville heeft een uitneembare voordeur en is met een aansluithoogte van 180 tot 205 centimeter uitsluitend geschikt voor compacte campers.

Luifel

Het jonge Nederlandse merk Campooz is vooral bekend van de vouwwagens, maar timmert ook daarbuiten aan de weg. Voor het nieuwe modeljaar introduceert het bedrijf uit Assen de Trekking luifel. Deze beige luifel is verkrijgbaar in zes verschillende maten en uit te breiden met zijwanden.

voortent_Campooz_Trekking luifelDe Trekking luifel van Campooz is een van de nieuwkomers

Prijzen voortenten

Nieuwsgierig naar de prijzen van de verschillende nieuwe modellen? In ACSI FreeLife 8-2019 zetten we alle nieuwe modellen naast elkaar met de juiste prijzen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De voortenten van 2020 in vogelvlucht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht