ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: GasStop: voor meer veiligheid

GasStop is een hoogwaardig veiligheidsproduct bij het gebruik van propaangasflessen. De GasStop sluit bij een grote lekkage de gastoevoer volledig automatisch en voor 100 procent af. Ook is het mogelijk om het systeem op kleine lekken te testen en door middel van de indicator kan de druk in de fles worden afgelezen, wel zo veilig!

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
GasStop

Weet waarmee je bezig bent en er is nauwelijks tot geen risico door gas! Bij het aansluiten van een nieuwe gasfles zorg je natuurlijk dat open vuur is gedoofd en niemand rookt. Houd ook rekening met het ontsnappen van een gaswolk. Maar wat als het gas ontsnapt zónder dat je het weet? Daarvoor zijn de extra maatregelen bedoeld.

Veiligheidsnormen en GasStop

Nieuwe normen voor caravans en campers, die medio 2020 ingaan, houden rekening met het bewegen van kampeerwagens. In de praktijk staat een gasfles onderweg soms open en is de kachel in campers al aan. Het is echter niet ondenkbaar dat door trillingen een gaslek in het interieur ontstaat. Daarvoor is nu een zogeheten EFV voorgeschreven, een Excess Flow Valve.

GasStop is een EFV conform de Europese Norm en zorgt vanaf de gasfleskraan voor de grootst mogelijke veiligheid in het hoge- en lagedruk deel van de gasinstallatie. Laten we het maar een zekering noemen, net als bij elektriciteit. Die gasfleszekering waakt tegen grotere gaslekken in het hele systeem, waar een slangbreukventiel alleen bij slangbreuk ingrijpt en een crashsensor alleen bij aanrijdingen.

GasStop_aan de gasfles

Automatische gasfleszekering

Elke GasStop wordt individueel getest en gekeurd en voorzien van een uniek goedkeuringsnummer met QR-code. Je weet zo zeker dat hij goed werkt en krijgt vijf jaar garantie. De perfect afgewerkte gasfleszekering zit stevig aan de gaskraan van de gasfles geschroefd. Bestaande drukregelaars en gasslangen passen gewoon; daar verandert niets aan. GasStop is geschikt voor propaangasflessen.
Bij een groot lek sluit GasStop de gasstroom automatisch 100 procent af, direct bij de gasfles. Is het probleem verholpen dan schakel je ‘m weer in. En je kunt de gasinstallatie bovendien altijd gemakkelijk op gasdichtheid testen.

Zet voor een lektest alle gastoestellen uit en zet het gassysteem onder druk door de gasfles te openen en GasStop in te schakelen. Sluit dan de gasfles, om na 2 à 3 minuten op de GasStop-indicator te controleren of de druk in het systeem nog op peil is. Is die druk gezakt, dan is ergens lekkage opgetreden. Schakel een vakman in voor controle en reparatie.

Conclusie GasStop

Omdat gastoestellen nou eenmaal gas gebruiken is een zekere gasstroom door de GasStop nodig, voldoende voor gebruik van de apparatuur. Daarom controleer je op kleinere lekkages zelf. Maar bij een wat groter lek, of slang- of leidingbreuk, sluit de GasStop de doorvoer van gas onmiddellijk. Met een GasStop op elke gasfles, ook thuis, zijn die gasflessen beveiligd tegen onbevoegd openen van de gaskraan, de barbecue of bijvoorbeeld bij gebruik in een terrasverwarmer.

Praat mee

Praat mee: Advertorial: GasStop: voor meer veiligheid

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht