ACSI FreeLife

Menu

Voortentkeukens getest

Gepassioneerde campingkoks kunnen een beetje extra ruimte wel waarderen. Dus waarom niet een mobiele keuken kopen die je zowel in je voortent, onder je luifel of buiten kunt gebruiken?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DH L2057 620

In de 1-2015 editie van ACSI FreeLife lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n keuken.

Mobiele keuken

De voorliefde van veel kampeerders voor koken tijdens de vakantie is vaak onlosmakelijk verbonden met de frustratie van hardnekkige etensluchtjes in de caravan of camper. Niet iedere keuken heeft goede ventilatiemogelijkheden. Vooral slapen in de etenslucht wordt vaak niet op prijs gesteld. De mobiele keuken is hierbij een handige oplossing. In de voortent met de luifel omhoog staat niets een gezellige bereiding van een mediterrane vissoep in de weg.

Er zijn speciale campingkeukens verkrijgbaar. Ze bestaan uit inklapbare onderkastjes van polyesterdoek, een frame, een keukenblad, een windscherm en een opbergtas. Veel uitvoeringen hebben zelfs een spoelbak en afvalbak. Andere kunnen met extra onderdelen tot een complete keuken worden uitgebouwd.

Vier voortentkeukens getest

ACSI FreeLife heeft vier voortentkeukens geselecteerd die model staan voor een groot aantal uitvoeringen.

  1. De lichte keuken: de Outwell Sudbury Kitchen Table kun je makkelijk vervoeren.
  2. De snelle keuken: de Camp4 Cuccina zet je vliegensvlug op.
  3. De modulaire keuken: met de Westfield ModuCamp Double kun je makkelijk uitbreiden.
  4. De traditionele keuken: de Berger Kochertisch Stahl heeft zijn sporen reeds lang verdiend.

Als je de aanschaf van een draagbare keuken overweegt, is het zaak eerst je wensen op een rij te zetten en – zo mogelijk – de keuken eerst te inspecteren, zowel in opgebouwde als in ingepakte vorm. Hierbij kun je als leidraad de procedure gebruiken van ons testteam dat de vier geselecteerde keukens heeft beoordeeld.

Lees de uitgebreide test van campingkeukens in de 1-2015 editie van ACSI FreeLife en kies de campingkeuken die bij je past. Eet smakelijk!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Voortentkeukens getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht