ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: Voorkom een klapband met de app van E-Trailer

Voordat je eenmaal onderweg bent naar de camping check je je vaak suf of dat alles in orde is. Met de app van E-Trailer hoeft dat niet meer! Dan zie je op je smartphone in één oogopslag bijvoorbeeld of je banden op de juiste spanning zijn.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
E-Pressure op telefoon auto_E-Trailer

De reis verloopt voorspoedig totdat je op de Autoroute du Soleil in de E-Trailer-app een melding ontvangt dat de bandenspanning is gezakt. Blijkbaar ben je in een spijker gereden.

Je wordt op tijd gewaarschuwd

Gelukkig heeft de E-Trailer-app je op tijd gewaarschuwd en kun je rustig een veilige plek opzoeken om het probleem op te lossen. Je moet er niet aan denken dat je langs de kant van een tolweg staat met een platte band of erger nog, met een klapband! Om optimaal te genieten van een kampeervakantie mag er niks misgaan en zorgt gemak voor de nodige ontspanning. Met de app van E-Trailer wordt jouw vakantie veiliger en comfortabeler!

Hoe werkt E-Trailer?

Maar hoe werkt dit Nederlandse veiligheidssysteem nu eigenlijk? Je laat een boordcomputer (E-Connect) installeren op je camper of caravan, die via bluetooth communiceert met je smartphone. Het overzichtelijke menu met pictogrammen geeft je toegang tot de verschillende modules, waarvan E-Pressure (bandenspanning) er één is. Via de E-Trailer-app ben je dus ieder moment op de hoogte van de actuele status van je caravan of camper.

Caravan E-Trailer

Veiligheid voor je caravan

Een caravan aanschaffen is niet niks. Je hebt er lang voor gespaard en kan haast niet wachten tot je je vakantiehuis op wielen kunt aankoppelen. Als caravanbezitter weet je hoe belangrijk veiligheid tijdens het rijden met de caravan is. Is de kogeldruk goed? Hebben de banden de juiste spanning? Heb je deur, ramen en dakluik(en) van je caravan goed gesloten? Allemaal vragen die de doorgewinterde kampeerder vast bekend in de oren klinken.

Een onjuiste bandenspanning kan vervelende gevolgen hebben. Met de E-Trailer-app kan je de actuele bandenspanning aflezen op je smartphone. Door het instellen van een waarschuwing, bijvoorbeeld wanneer de bandenspanning onder de 4,0 bar komt, weet je direct wanneer er iets mis dreigt te gaan. Daarnaast kun je met het slimme neuswiel van E-Trailer voor vertrek zien of je caravan de juiste kogeldruk (module E-Load) heeft.

E-Load op telefoon_E-TrailerMet de module E-Load zie je precies hoe hoog de kogeldruk is

Veiligheid voor je camper

Net als met de caravan kan je met de camper gaan en staan waar je maar wilt. Lekker de Franse Alpen in, of gewoon naar een Nederlands camping. Net als in de auto wil je gewaarschuwd worden wanneer de bandenspanning van je camper te laag wordt.

In de E-Trailer-app kun je de bandenspanning en de temperatuur van de lucht in de banden zien en ontvang je waarschuwingen zodra deze waardes te laag of te hoog worden. Met de module E-Switch kan je zien of er nog een deur, dakluik of raam openstaat. Mochten er toch een opengaan tijdens het rijden, dan krijg je direct een melding. Op deze manier ben je veiliger op reis en kun je optimaal genieten van je welverdiende vakantie.

Praat mee

Praat mee: Advertorial: Voorkom een klapband met de app van E-Trailer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht