ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wifi-versterker op de camping

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
10
10
ReactiesPraat mee

Vraag van Koob Bloemhof uit Staphorst:

Ik wil graag een wifi-versterker voor gebruik op de camping kopen. Samson Media verkoopt er een die het signaal versterkt (€ 160). Ik moet tevens kiezen tussen een binnen- of buitenantenne. De Blueway N9000 binnenantenne kost € 49,95, een Outdoor Power Wifi met buitenantenne via USB-poort kost € 89,95. Joop, wat raad je me aan?

Antwoord van Joop:

Ik beveel per definitie geen merken aan, tenzij ik er er zelf ervaring mee heb. De sterkte van het wifi-signaal hangt sterk af van de kwaliteit van de router op de camping. De afstand tot de router en de blokkerende werking van de – aluminium – caravanwand spelen een grotere rol naarmate de router minder van kwaliteit is.

Mijn advies: steek je licht op bij een aantal computerwinkels, en wel op een rustig tijdstip als er minimaal twee verkopers niets te doen hebben. Luister goed naar hun verhalen en kies de wifi-versterker bij degene die het meest betrouwbaar en deskundig overkomt.

Men zal je waarschijnlijk vertellen dat een tweede de ontvangst alleen maar verslechtert omdat ze elkaar waarschijnlijk gaan storen.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

 1. J

  Wij hebben de Engenius EZ Hotspot extender via wifishop.nl gekocht en deze voldoet uitstekend.
  Je kan met meerdere apparaten hierop inloggen en hebt dan maar 1 (betaalde) toegangscode van de camping nodig.

  Reageer
  0
  0
 2. N

  Heb zeer slechte ervaring met deze wifi versterkers.
  Nemen de signalen van de medekampeerders ook weg.
  Op de overwinteraars campings in Spanje gebruiken ze veel versterkers zodat ze met meerderen, met aanschaf van één kaartje, op de wifi zitten. Dan gaan ze films downloaden en komen de overige kampeerders niet meer op de wifi.
  Bij sommige campings lopen de eigenaren te controleren en worden de kampeerders met meerder aansluitingen op één kaartje van de camping verwijderd. Terecht.
  Helaas houden de kampeerders tegenwoordig steeds minder rekening met de overige kampeerders.
  Verloedering van de maatschappij heeft ook de campings gevonden.

  Reageer
  0
  0
 3. AD
  Aad Desaunois

  Kijk eens op wifi shop .nl
  EnGenius EZ Hotspot Extender
  v3

  (35 reviews)
  € 169,00 incl. btw

  Bevalt mij prima, 1 kaarje wifi op de camping kopen en via dit apparaat kan je er met meerdere aparaten op zoals meerdere I pads en telefoons. Er zit een duidelijke beschrijving bij. Sucses

  Reageer
  1
  0
  1. jG
   johan Geluk

   Inderdaad; een prima voorziening.
   Je maakt als het ware je eigen netwerk voor meerdere apparaten.

   Reageer
   0
   0
 4. A

  Hallo allemaal, ik gebruik vooral in Spanje en Portugal de landen waar ik vooral verblijf de EnGenius EUB9603H versterkt tot 2 kilometer EnGenius heeft ook een andere versterker waar je met meer dan een gebruiker kunt internetten zorg wel voor een extra lange kabel.Je haalt een code bij de receptie en dan kunnen anderen als je wilt via jou internetten
  Vind ik geen probleem omdat er heel veel campings goud geld verdienen aan mensen die gebruik willen maken van internet

  Reageer
  0
  0
 5. h

  Ik heb het idee dat als veel mensen tegelijkertijd op de camping wifi zitten, dat dan het signaal instabiel wordt. Ook als gasten film gaan kijken via netfix ofzo. ….dat gaat ten koste van de andere gasten. .

  Reageer
  1
  0
 6. K

  Correctie op voorgaand bericht: toets op Google “turbo wifi” in voor de leveranciers.

  Reageer
  0
  0
 7. K

  Gebruik al vele jaren de Turbo-WiFi. Zowel in binnen- als buitenland. Vang net als voorgaande schrijvers veel signalen op welke zonder de Turbo WiFi niet zicht baar zijn. Sta ook nu op een camping waar het WiFi signaal alleen bij de receptie te ontvangen is. Maar met de Turbo Wifi zit ik heerlijk in mijn camper dit berichtje te schrijven. Toets op Google “power wifi” in voor de leveranciers. Zelf kocht ik hem bij de leverancier die op Texel zijn bedrijf heeft.

  Reageer
  0
  0
 8. HD
  Henny van Doorn

  Hallo Koob,
  Ik bezit een Power WiFi antenne, met een kleine router die ik in de Camper geïnstalleerd heb. (Kost ook zo’n 85 euro).Zo kunnen er tot 5 apparaten internetten.
  Een echte aanrader! Werkt zeer goed, heb vaak signaal op plekken waar anderen het niet hebben. In sommige landen vind je nog onbeveiligde routers waar je probleemloos op mee kan surfen.
  Google maar eens naar andere gebruikers ervaringen.

  Reageer
  0
  0
 9. F

  Ik gebruik nu al een aantal jaren de powerwifi usb buitenantenne. Deze antenne pikt alle signalen feilloos op. Heb er al heel veel gemak van gehad. Wifi-signalen die je zonder antenne niet eens ziet worden zodanig versterkt dat je probleemloos internet kunt gebruiken. Het scheelt ook vooral veel gemopper over slechte ontvangst en een slecht signaal. De antenne is niet goedkoop maar is zijn geld dubbel en dwars waard.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Wifi-versterker op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation