ACSI FreeLife

Menu

Kooktoestellen: The heat is on!

Echte kampeerders koken graag buiten. Of het nu op gaspatronen, op spiritus of met gasflessen is. Maar welk apparaat werkt het beste? ACSI FreeLife test kooktoestellen voor de voortent of de mobiele outdoorkeuken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DH L0348

Veel kampeerders vinden het leuk om te koken op de camping. Een beetje experimenteren met buitenlandse gerechten, niet-alledaagse ingrediënten en fascinerende bereidingswijzen.

Kooktoestellen getest

Fanatieke hobbykoks onder de kampeerders gaan natuurlijk niet de hele vakantie uit eten. Het ingrediëntenaanbod van de markten op de vakantiebestemming en het vooruitzicht om tussendoor zelf aan het kokkerellen te slaan zijn veel te verleidelijk.

En omdat – vooropgesteld dat het weer goed is – het echte kampeerleven zich meestal voor de caravan, in de voortent of onder de luifel afspeelt, ligt het voor de hand om ook met het fornuis naar buiten uit te wijken, waarmee je ook meteen de kookdampen in de wagen binnen de perken houdt.

Pannetje water

In kampeerwinkels vind je voor deze plannen diverse kooktoestellen, die een stand-alone-opstelling voor de caravan mogelijk maken. Het aanbod is even gevarieerd als de eisen. Voor de één is zo nu en dan een pannetje heet water voor de thee genoeg, de ander wil echt een complete mobiele keuken voor zijn voertuig inrichten en de levensgenieter is misschien van plan om zijn geliefde ’s avonds bij de strandpicknick met verse crêpes te verrassen.

Alles is uitvoerbaar en voor alles en iedereen bestaat er een geschikt model kooktoestel. Het testteam van ACSI FreeLife magazine heeft acht typische kooktoestellen onder de loep genomen en aan een vergelijkende praktijktest onderworpen.

Goed uit de test

Twee toestellen die erg goed uit de test komen:

1. Primus staand kooktoestel EasyFuel Duo (adviesverkoopprijs: € 99,-)

Testrapport: “Zeer compact outdoorkooktoestel, met nylon transporttas. Ideaal ook voor trekvakanties. De duoversie past dankzij het speciale ventiel op alle ventielgaspatronen. Staat verrassend stabiel, gaat makkelijk aan, maar sist luid bij gebruik. Regelen gebeurt met het patronenventiel. De vrije brander is enigszins blootgesteld aan de wind.

2. Dometic Waeco Origo 1500 (adviesverkoopprijs: € 152,-)

Testrapport: “Het kan ook anders. Spiritus op zijn best. Glimmend roestvrij staal en mooie afwerking, een fascinerend voorkomen. Grote uitneembare tank in onderstel, beschermd tegen leeglopen. De rubber afdekking minimaliseert wasem en daardoor ongewenste geurtjes. Probleemloos te starten met openhaardlucifers of gasaansteker. Regeling via afdekklep over de branderopening.”

Wil je de acht toestellen met elkaar vergelijken? Bestel dan het augustus/september nummer voor de complete test.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Kooktoestellen: The heat is on!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht