ACSI FreeLife

Menu

Kijk de verte in met de Prostaff 3S

Een mooie wandeling door de bergen, vogels spotten in het bos of een boottocht over een woeste zee. Soms wil je wonderschone natuurspektakels van dichterbij kunnen bekijken. Een verrekijker biedt uitkomst!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Prostaff 3S2

Speciaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten komt Nikon met een nieuwe generatie ‘Prostaff-verrekijkers’: de Prostaff 3S. Deze verrekijker is verkrijgbaar in twee standaardmodellen: 8×42 en 10×42.

Wat houden de twee verschillende modellen in?

Op een verrekijker staan altijd 2 getallen, zoals bijvoorbeeld 8×42. Dat houdt in dat de verrekijker in dit geval het beeld 8 keer vergroot en een lens met een diameter van 42 millimeter heeft. Een grote lens laat meer licht binnen, en geeft dus een helderder beeld.

Over de Prostaff 3S

De Prostaff 3S is bijzonder licht van gewicht en daarom ideaal voor verschillende buitenactiviteiten. Daarnaast is de kijker waterdicht en condensvrij, waardoor hij in alle weeromstandigheden kan worden gebruikt. Dankzij draai- en schuifbare rubberen oogschelpen kun je zelf gemakkelijk de oogafstand instellen. Zeker voor brildragers is dat een fijne bijkomstigheid.

De kenmerken op een rijtje:

  • Licht in gewicht
  • Sterk reflecterende prisma’s met spiegelcoating voor een betere helderheid
  • Lenselementen met meerlaagscoating (voor zo min mogelijk inwendige reflectie en overstraling)
  • Dankzij de lange oogafstand zijn ook brildragers verzekerd van een grote beeldhoek
  • Draai- en schuifbare rubberen oogschelpen met meerdere klikinstellingen, waarmee moeiteloos de juiste oogafstand kan worden ingesteld
  • Waterdicht (tot 1 meter diep gedurende 10 minuten) en condensvrij
  • Rubberen bekleding voor een hoge schokbestendigheid en een stevige, comfortabele greep
  • Voor alle lenzen en prisma’s wordt optiek van ecoglas gebruikt (zonder lood en arsenicum)

In mei gaan de verrekijkers in de verkoop. De verkoopadviesprijs voor de Prostaff 3S 8×42 bedraagt € 189,- en voor de Prostaff 3S 10×42 € 209,-.

Praat mee

Praat mee: Kijk de verte in met de Prostaff 3S

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht