ACSI FreeLife

Menu

Isabella en Camp-let worden zussen

Deense kampeericonen Isabella en Camp-let worden zussen. De twee zusterondernemingen vallen onder moedermaatschappij Oaking Group.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

“We zijn er trots op dat Camp-let nu ook deel uitmaakt van de familie. Voor ons is de samenwerking met onze dealers van het grootste belang en nu hebben wij een breder totaalpakket dat we kunnen aanbieden. Samen hebben we een grotere distributie en tegelijkertijd krijgen we meer breedte in ons aanbod van kampeeraccessoires, zoals de campingstoelen, tenttapijten en windschermen waarmee wij momenteel heel succesvol zijn”, aldus Isabella.

“Isabella en Camp-let zullen zich op beurzen meer samen presenteren. Verder zal er een plan komen om te bepalen hoe we in de toekomst elkaar kunnen versterken”, aldus Roel Reineman van Isabella Nederland.

Nieuwe opzet

Ook Hans Jørn Nissen, zoon en neef van oprichters Poul en Hans Nissen en tot op heden eigenaar van Camp-let, is tevreden met de nieuwe opzet: “Wij zien het idee van de Oaking Group als zeer innovatief binnen de Deense kampeerbranche. Een bedrijf dat is bedoeld om bedrijven als Camp-let te ondersteunen en te versterken; een betere eigenaar is niet denkbaar.”

De Oaking Group is op 1 januari 2016 opgericht als moedermaatschappij voor Isabella voor het waarborgen van de generatiewisseling binnen het bedrijf en om goede kaders voor ontwikkeling bij Isabella te bieden. Datzelfde geldt nu dus ook voor Camp-let. De groep houdt zich bezig met het beheer en financiële zaken om te zorgen dat beide ondernemingen zich kunnen focussen op ontwikkeling en innovatie.

Geschiedenis

Beide bedrijven zijn vanaf het begin eigendom geweest van de eigenaarsfamilies. Isabella werd in 1957 opgericht in een garage in Vejle door Søren Odgaard. Een jaar eerder bouwde Christian Nissen in Gram zijn eerste vouwwagen. Het zou echter nog tot 1969 duren tot de Camp-let in zijn huidige vorm in productie kwam. Toen pas kon men zich een vouwwagen veroorloven. Een kampeervakantie stond tot dan toe in het teken van de tent. De Camp-let was het eenvoudige alternatief voor het opzetten van een tent. En tenten en kampeeruitrusting waren zo groot geworden dat er vaak een aanhanger nodig was om alles te kunnen meenemen.

De geestelijke verwantschap tussen de beide bedrijven is duidelijk. Beide bedrijven zijn gebaseerd op dezelfde waarden: een hoge kwaliteit en de wens om te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom maakt Isabella al twintig jaar de tenten voor de vouwwagens van Camp-let.

Praat mee

Praat mee: Isabella en Camp-let worden zussen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation