ACSI FreeLife

Menu

Geardropper: je kampeeruitrusting op locatie

Leuk al die goedkope vliegtickets, maar je kunt moeilijk je complete kampeeruitrusting inchecken. Met het vliegtuig ben je vaak gebonden aan één plek of een hotelvakantie. Zonde, volgens Bas Sonnevelt. Hij bedacht de oplossing: Geardropper.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Dankzij deze start-up van twee jonge ondernemers ben je niet langer gebonden aan je eigen kampeerspullen. Je kunt het gewoon ter plekke huren. Geardropper werkt heel eenvoudig. Je kiest je bestemming, aankomst- en vertrekdatum en kampeeruitrusting en na de landing haal jij jouw kampeerpakket op bij een van de pick-up-points. Tot slot lever je alles weer in bij één van die punten.

Sardinië

Het platform is sinds twee weken online. De start-up richt zich in eerste instantie alleen op Sardinië. Binnenkort komen er ook in Nederland één of twee pick-up-points bij. Op termijn wil Geardropper meer locaties gaan toevoegen. Denk dan vooral aan mediterrane bestemmingen.

Daarnaast zijn de twee initiatiefnemers aan het kijken naar de optie van samengestelde pakketten. Kortom je vliegticket, huurauto en kampeeruitrusting in één. “Je moet alles zelf regelen. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Met deze pakketten proberen we de vakantiegangers te ontzorgen”, benadrukt de 29-jarige oprichter Bas Sonnevelt.

Geardropper richt zich op jonge kampeerders van 18 tot en met 35. “Veel van mijn leeftijdsgenoten hebben vroeger met hun ouders gekampeerd maar vinden het tegenwoordig veel te veel gedoe”, zo weet Sonnevelt. “Met Geardropper proberen we dat kampeergevoel weer aan te wakkeren.”

Prijzen

Ga jij op vakantie naar Sardinië en zie jij het concept wel zitten? Vooralsnog heb je bij Geardropper de keuze uit drie tenten. De prijzen variëren van € 13,99 tot € 24,99 per dag. Dat is inclusief tafel, stoelen en kampeerbasics als een lamp, hamer en een waslijn. Je kunt je pakket altijd nog uitbreiden met kookgerei, een koelbox en een party grill.

Sonnevelt kijkt ieder jaar met verbazing naar al die vakantiefiles. “Je zit lang in de auto en je moet steeds meer tol betalen. Heel inefficiënt. Met Geardropper heb je dezelfde beleving maar met minder sores”, zo belooft de oprichter.

Testjaar

Dit jaar, 2016, is een testjaar en staat voor Geardropper vooral in het teken van feedback verzamelen. Volgend jaar gaat de kampeercoöperatie pas echt van start. “De eerste reacties zijn heel positief maar zoiets nieuws opstarten is lastig. Het heeft veel tijd nodig om een nieuwe behoefte te creëren.”

Praat mee

Praat mee: Geardropper: je kampeeruitrusting op locatie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation