ACSI FreeLife

Menu

E-boeken lezen met nieuwe Kobo Aura

Lange winteravonden op de camping lenen zich perfect voor een eindeloze leessessie. Met een e-reader heb je altijd je favoriete boeken bij je en bespaar je op bagage. Bovendien kun je met zo’n digitale boekenkast meer dan je denkt.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kobo Aura e reader

Wie neemt er nu geen boek mee op vakantie? Een beetje kampeerder stopt toch zeker drie, vijf of zelfs meer boeken in z’n kampeermiddel. Maar in een caravan of camper is die bagage beperkt, zeker als het om relatief zware boeken gaat. Elke kilo telt.

Elektronische boekenlezers: e-readers

Slimme lezers hebben de e-reader allang ontdekt. Elektronische boekenlezers zijn klein en handig in het gebruik, ze wegen maar een paar honderd gram en bieden ruimte voor duizenden verhalen die in papieren boekvorm niet te tillen zouden zijn. En als je nou net dat ene boek wilt lezen dat er niet bij zit, dan download je het verhaal gewoon ter plekke. Dat kan via het wifi-netwerk van de camping, de persoonlijke hotspot van je smartphone of de geïntegreerde 3G-verbinding van de e-reader zelf. Als die mogelijkheid er tenminste op zit.

De Kobo Aura heeft ook zo’n ingebouwde wifi. Wil je beginnen met het lezen op een e-reader dan is dit een goed instapmodel. De Kobo Aura heeft een 6 inch scherm met zogenaamde ComfortLight verlichting. Bij daglicht, en zelfs zonlicht, is het beeld nauwelijks te onderscheiden van een gedrukte boekenpagina. Direct zonlicht levert geen weerspiegeling op. Je kunt maarliefst drieduizend boeken kwijt op de Kobo Aura. In de Kobo Shop zijn vijf miljoen boeken beschikbaar. Je hebt dus altijd een goed boek dat op je wacht.

Compact

De Kobo Aura is heel compact, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. De batterij gaat wel twee maanden mee. Voor jouw ultieme leeservaring kun je kiezen uit veertig lettergroottes en elf lettertypen. Ook de marges zijn aan te passen. En heb je iets moois gelezen dat je wilt onthouden, dan kun je de passage markeren.

De Kobo Aura is verkrijgbaar vanaf € 119,95. Overweeg je een abonnement te nemen op ons ACSI FreeLife Magazine? Dan heb je voor € 10 meer ook nog 12 x ACSI FreeLife magazine op je deurmat! 12 x 180 pagina’s over nieuwe caravans, campers, kampeeraccessoires en natuurlijk heel veel kampeerinspiratie. Bestel de aanbieding hier.

Bekijk aanbieding

Wil je meer weten over e-readers? In ACSI FreeLife 8-2016 vind je 9 e-readers (waaronder de Kobo Aura) die uitgebreid beschreven zijn, maar vertellen we je ook waar je de boeken koopt en welke apps handig zijn als je elektronisch wilt lezen met je smartphone.

Praat mee

Praat mee: E-boeken lezen met nieuwe Kobo Aura

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht