ACSI FreeLife

Menu

Diamant fietsendrager Beste Koop 2014

Sommige mensen gebruiken iedere week een fietsendrager, anderen maar één of twee keer per jaar. Maar of je hem nu vaak nodig hebt of niet, het gebruiksgemak luistert vrij nauw.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Of een fietsendrager handig te gebruiken is, hangt onder andere samen met het model auto en wat voor fiets je wilt vervoeren. In mei 2014 heeft de Consumentenbond verschillende fietsendragers beoordeeld. Hierbij werd de Diamant van Pro-User® verkozen tot Beste Koop.

Fietsendrager getest

De Consumentenbond testte 14 fietsendragers van verschillende merken. Hierbij werden alle stappen van het gebruik doorlopen: het monteren aan de trekhaak, het bevestigen van de fietsen en het kantelen van de fietsendragers.

Er werd ook gekeken naar het gewicht dat de fietsendrager kon dragen. Dat laatste hangt natuurlijk ook af van je auto. Controleer hiervoor je maximale kogeldruk: het gewicht dat op je trekhaak mag rusten. In het totaaloordeel werd ook de aanschafprijs meegenomen.

Elektrische fietsen

De beoordelaars gebruikten voor de test ook de populaire e-bikes. Een elektrische fiets is zwaarder dan een gewone fiets. Daardoor kan het lastiger worden om de fiets te bevestigen. Ook is het belangrijk dat de fietsen stevig aan de drager bevestigd zijn en dat de drager zelf goed vastzit, ook als je onverwacht moet remmen of uitwijken.

Het is ook handig als je de drager kunt kantelen. Zo kun je onderweg toch de kofferbak openmaken zonder dat je de hele fietsendrager moet verwijderen.

De Pro-User® Diamant

De Pro-User® Diamant werd beoordeeld als Beste Koop met een nette gemiddelde score van 7,3 en een relatief lage verkoopprijs. Op 8 van de 9 testonderdelen scoorde de fietsendrager ‘goed’ of ‘zeer goed’. De Pro-User® Diamant kreeg de hoogste score van ‘zeer goed’ op antidiefstalvoorzieningen, opbergen en eerste montage.

Michel Ferwerda, directeur van Tradekar Benelux BV: ‘We zijn ontzettend trots dat de Diamant voor de tweede keer als Beste Koop beoordeeld is. Deze fietsendrager is in de loop van de jaren verder geperfectioneerd en nog steeds één van de meest gekochte fietsendragers.’

Praat mee

 1. WF
  Wim Fonteijn

  Is deze fietsdrager geschikt voor een elektrischefiets met een middenmoter

  Reageer
  0
  0
 2. Wv
  Willy vivet

  Denk eraan, wij zonder caravan naar Portugal gaat. Daar is het verboden om fietsen achteraan op de trekhaak te plaatsen. Ze moeten op het autodak

  Reageer
  0
  1
 3. CA
  Cees Altena

  Deze trekhaakdrager past (met veel andere merken) niet op alle trekhaken. Ik heb op mijn Iveco Daily een originele trekhaak met een kogel met een hele korte hals, waarop ik een Twinny Load drager alleen dankzij een hulpadapter kon plaatsen, dus probeer de drager eerst, voordat je hem koopt!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Diamant fietsendrager Beste Koop 2014

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation