ACSI FreeLife

Menu

Blaastest Frankrijk verplicht?

Het is en blijft verplicht om een eigen blaastest in je auto te hebben in Frankrijk. Op deze manier wil de Franse overheid het aantal aan alcohol gerelateerde ongelukken verminderen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
7
7
ReactiesPraat mee

Blaastest op de vakantiechecklist

Deze regelgeving geldt dus niet alleen voor inwoners van Frankrijk. Ook vakantiegangers zijn hiertoe verplicht. Zij kunnen dus de blaastest toevoegen aan hun vakantiechecklist. Eentje is overigens niet voldoende. De wet schrijft voor dat je twee exemplaren in je auto moet hebben.

Verplicht maar geen straf

Je moet de blaastesten bij je hebben, maar je bent niet verplicht om ze ook te gebruiken. Daarnaast heeft de Franse overheid onlangs besloten om de handhaving van de wet voor onbepaalde tijd uit te stellen. Je krijgt dus geen straf als de blaastest ontbreekt. Het is echter veel verstandiger om de blaastest mee te nemen. Dat voorkomt hoe dan ook problemen. Daarnaast is het voor jouw eigen veiligheid en die van medeweggebruikers verstandig om na drankgebruik zelf even te controleren of je achter het stuur mag.

Alleen in Frankrijk

Frankrijk is het eerste land waar het verplicht is om een blaastest in je auto te hebben. Er zijn nog geen plannen om ook in andere landen dit soort testen te introduceren. Bij het kopen van een blaastest moet je letten op het verplichte Franse keurmerk: NF.

De alcoholtest is verkrijgbaar in de ACSI Webshop.

bestel blaastest

 

Confidental Infomation