ACSI FreeLife

Menu

7 accessoires voor onbezorgd kamperen

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het makkelijk kan?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Deze 7 accessoires maken jouw kampeerleven een stuk makkelijker.

7 keer onbezorgd kamperen

1

Even opladen

Als je onderweg snel een smartphone, notebook of camera wil opladen, heb je een omvormer nodig. De Pocket-Power SI-102 van Waeco, een omvormer in miniformaat, haalt de stroom uit de sigarettenaansteker van het voertuig of de trekauto en zet die om in de juiste spanning voor je mobiele telefoon of laptop. De op te laden apparaten sluit je ofwel aan op het stopcontact ofwel op de usb-aansluiting van de omvormer. De Pocket-Power van Waeco weegt nog geen 300 gram, kost € 69 en je kunt hem met de bijgeleverde beugel vastzetten.
Meer informatie: Dometic.nl

2

De metamorfose

Als je de borstel uitklapt wordt bezem Franky een stoffer en blik
(€ 19,90). Via Frankana.de.

3

Bergruimte buiten

Buiten ontbijten is echt heel fijn… ware het niet dat je dan wel steeds de borden en het bestek naar buiten en weer naar binnen moet dragen. In een mobiel keukenkastje kun dingen buiten opbergen, en je kunt er ook een afwasbak of barbecue in kwijt. Een simpel kastje zoals de Crespo AL 105 kost ongeveer € 120 en is onder andere verkrijgbaar bij De Wit Schijndel. Hij heeft vier vaste legvlakken, meet 100 x 80 x 50 centimeter en weegt 11,5 kilogram. Hij staat in een paar seconden en dankzij verstelbare poten kun je hem ook op een niet-egale ondergrond stevig neerzetten. Meer informatie: DeWitSchijndel.nl

4

Stromend water

De watervuldop van Heos (zie foto) helpt om snel en hygiënisch water bij te vullen. Voor je kunt bijvullen, schroef je hem op de plaats van de originele dop. Met de bijgeleverde Gardena-aansluiting past hij ook op systemen met een bajonetsluiting. De waterslang, die eerder wellicht op de grond lag, hoeft nu niet meer in de tank worden gehouden. Ziektekiemen en bacteriën blijven zo buiten je schoonwatertank. De watervuldop van Heos kost € 17,50 bij Frankana.de (website ook in het Nederlands).

5

Gas geven

Zit er nog genoeg gas in de fles? Met een gaschecker kun je zien hoeveel er nog in de fles zit. De GasChecker van Dometic is klein, eenvoudig te gebruiken en kost € 45. Als de fles gewisseld moet worden, dan helpt een gasflessleutel (€ 4,95) om het ventiel zo gemakkelijk mogelijk te openen en sluiten. Te koop via onder andere Obelink.nl en DeWitSchijndel.nl.

6

Redder in nood

Een afwatergeul graven of banden uitgraven: een schop komt altijd van pas. Onder andere verkrijgbaar via Vrijbuiter.nl of DeWitSchijndel.nl.

7

Hoor de wind waait door de bomen

Als het hard gaat waaien, betekent dat vaak: snel de luifel indraaien. Wind kan enorm veel druk op het doek en de stangen uitoefenen en bij heel harde wind kunnen deze de camper of caravan zelfs beschadigen. Om de luifels te verzekeren tegen niet al te harde windstoten kun je een stormband gebruiken. Plaatjes om de steunpoten maken deze stormbestendiger. Scheerlijnen die met klemmen of luifelstrips aan de luifel zijn bevestigd en met schroefharingen in de bodem zijn gezet, houden de cassette en het doek daar waar het hoort. De Peggy Peg stormbandenset kost bijvoorbeeld € 39,95. Meer informatie: PeggyPegShop.nl

In ons nieuwste magazine, ACSI FreeLife 1-2016 staan nog veel meer nuttige accessoires. Je bestelt hem gemakkelijk online.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 7 accessoires voor onbezorgd kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation