ACSI FreeLife

Menu

4 tips voor winterkamperen

Winterkamperen is “hot” and happening. Via een poll op deze website gaf meer dan de helft van de kampeerders aan in de winter een koude bestemming op te zoeken met de caravan of camper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Hoe zorg je dat dit veilig en verantwoord kan? ACSI FreeLife geeft verschillende tips, die je niet in de koude kleren gaan zitten!

4 tips voor winterkamperen

1

Een goed begin is het halve werk

Ga in de winter op pad met een aangepaste uitrusting. Zorg ervoor dat je winterbanden onder de auto of camper plaatst. Niet alleen krijg je in sommige landen een bekeuring wanneer je deze niet hebt; de gevaren die het zonder winterbanden rijden oplevert zijn niet miniem. Zorg altijd voor voldoende profiel in de banden. Voor de camper kun je ook kiezen voor zogenaamde all season banden. Oefen bijvoorbeeld ook alvast eens met het opleggen van sneeuwkettingen.

2

Gas en energie

Bij oude caravans is het niet verboden om gasverbruikers aan te laten staan, maar nieuwe caravans vallen onder een nieuwe regeling wat betreft verwarmingsapparatuur. Deze caravans hebben een speciaal ventiel nodig als je de verwarming tijdens een rit zou willen gebruiken. Het is hoe dan ook verstandig om maatregelen te nemen om te voorkomen dat er onbedoeld gas vrijkomt tijdens een ongeval.

3

Uitrusting

Wat je zeker niet mag vergeten tijdens het kamperen in de wintermaanden:

– Sneeuwkettingen, met deken en gevoerde werkhandschoenen voor het aanbrengen
– Sneeuwschep
– Zachte borstel of bezem voor het sneeuwvrij maken van de daken en ramen
– Antivriesspray
– Schoorsteenverlenging
– Houten planken, die voorkomen dat de uitdraaisteunen en banden bij nattigheid wegzakken

4

Vocht en water

Grote vijand in deze vakantie is vocht. Regelmatig luchten is absoluut noodzakelijk, waarbij het aanzienlijk effectiever is om de ramen twee tot drie keer per dag vijf minuten open te zetten dan gedurende langere tijd op een kier te laten. Ook een goed werkende afzuigkap mag niet ontbreken.

Voor een uitgebreider overzicht van de tips & tricks tijdens het kamperen tijdens de koude wintermaanden, bekijk het verslag in het magazine, ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

 1. S

  Hallo,
  Wij gaan voor de eerste keer wintersporten met de caravan. De caravan Is goed voor de wintersport betreffende isolatie en instalaties. Toch heb ik nog niet kunnen ontdekken hoe het zit met het spoelwater van het toilet. Deze Is appart te vullen en niet verwarmd Door een buis van de verwarming zoals met de watertank. Iemand ervaring?

  Reageer
  0
  0
  1. RV

   Hallo. Het toilet is geen probleem,zit in de geïsoleerde ruimte van de caravan kan dus niet bevriezen. De afvoer van het keuken blok kunt u beter niet gebruiken, deze loopt onder de caravan meestal naar de andere zijde ,en bevriest bij voorst wel.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: 4 tips voor winterkamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation