ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands span: Meriva en Weinsberg CaraOne

Een auto en een caravan die samen tussen de tien- en dertigduizend euro kosten. Met een tweedehands combinatie van Opel en Weinsberg kan dat zomaar lukken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
2010 tweedehands Weinsberg CaraOne

Een compacte MPV van Opel als caravantrekker? Wie genoeg heeft aan een trekvermogen van 1.300 kilogram, heeft aan de Opel Meriva een veelzijdige kandidaat. De Meriva heeft verschuifbare stoelen en ‘Flexdoors’ die extra wijd open kunnen.

Opel Meriva

De Meriva kwam in 2003 op de markt en volgde de trend om compacte MPV’s rond de vier meter lengte uit te brengen. Bij die eerste generatie van de Meriva vormde de wat eenvoudigere Opel Corsa de technische basis. In 2010 kwam er een compleet nieuwe en grotere Meriva op de markt, die veel nauwer verwant was met de Astra en Zafira. Vanaf dat moment werd de compacte auto ook voor de caravanbezitter interessant omdat bij de tweede generatie het toegestane aanhangergewicht voor enkele versies omhoog ging tot 1.300 kilogram. Daarvoor was alleen de sterkste Meriva in staat om een caravan aan de haak te slaan.

Weinsberg CaraOne

Een passende caravan voor de Opel Meriva is de CaraOne van Weinsberg. Dit instapmodel is pas sinds 2010 op de markt en biedt veel kwaliteit. De meeste uitvoeringen hebben een leeggewicht tussen de 900 en 1.200 kilogram, waarmee ze gezien hun toelaatbare maximale gewicht geschikt zijn voor combinaties tot 3,5 ton.

De hoogwaardige afwerking van zijranden, stevige scharnieren en goede houtdecoratie kenmerkten de CaraOne vanaf het begin. En dat alles voor prijs die rond de € 10.000 begon. Weinsberg richt zich echter vooral op de laagste gewichtsklasse en speelt hier de troeven uit van lichtgewicht bouw, kwaliteit en een aantrekkelijk prijskaartje. De carrosserie is eenvoudig gehouden en met fleurig oranje versierd en dat spreekt klanten aan.

Totale prijs

Nieuwsgierig op welke prijs je precies uitkomt met een tweedehands Opel Meriva en Weinsberg CaraOne? In ACSI FreeLife 2-2017 lees je alles over deze tweedehands span.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Tweedehands span: Meriva en Weinsberg CaraOne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht