ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands span: Mercedes S en Fendt

Graag deftig op reis met een tweedehands caravan en trekauto? Dan kan de tweedehands combinatie van een Fendt met een Mercedes S-Klasse een geschikte optie zijn.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Mercedes S-klasse en Fendt Topas

Een Mercedes S-Klasse als trekauto? Moeilijk voor te stellen! Voor een nieuwe moet je minstens € 95.000 uittrekken namelijk. Maar tweedehands kan het veel goedkoper, vooral als je niet per se het nieuwste model, de W222, wilt. De voorganger, onder kenners bekend als de W221, werd van 2005 tot 2013 geproduceerd en wordt als gebruikte auto voor nette prijzen aangeboden.

Motoren

Bij de motoren is er keuze van 204 tot meer dan 500 pk, maar sterker dan een S 420 CDI met achtcilinder diesel is volstrekt niet nodig, want die heeft een vermogen van 320 pk, terwijl het maximum koppel liefst 730 Nm bedraagt. Twee dingen zijn kenmerkend voor elke S-klasse: hij mag meer dan twee ton trekken en het comfort is geweldig.

Fendt Topas

Wat past er beter bij een ster dan een edelsteen? De Fendt Topas zag het levenslicht in 2002 en vulde tot 2012 het gat in het gamma tussen de Platin en de Diamant. Fendt begon met vijf uitvoeringen. Net als de zustermodellen onderscheidde de caravan zich alleen uiterlijk door design. Van binnen was hij degelijk en modern. De uitrusting was compleet maar niet overvloedig.

De meeste uitvoeringen mikten op alleenreizende paren. In de loop der jaren werden er nog twaalf uitvoeringen aan het gamma toegevoegd. De kwaliteit van het meubilair liet niets te wensen over. Al het meubelbeslag was van goede kwaliteit en op de afwerking viel weinig af te dingen.

Isolatie

Alleen op de uitrustingsmogelijkheden was vaker kritiek. Zo bood Fendt geen vloerverwarming of warmwatervoorziening aan. En ook aan de behoefte aan een ‘hagelwerend’ dak kwam de caravanbouwer niet tegemoet. Wel kwam er snel meer bergruimte, maar aan de roestvorming van de disselbak werd te lang niets gedaan. Lof was er voor de wintereigenschappen van de Topas. Fendt is altijd al goed geweest in het isoleren van caravans.

Lees verder in ACSI FreeLife

Op zoek naar meer informatie over over deze tweedehands span? In ACSI FreeLife 4-2017 lees je het hele verhaal.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Tweedehands span: Mercedes S en Fendt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation