ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands span: Hobby & Opel

Steeds meer mensen kiezen voor een tweedehands caravancombinatie. Zowel kampeerders met jarenlange ervaring als nieuwe kampeerders slagen op de occasionmarkt.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Opel en Hobby
Model
Insignia en de Luxe
Testjaar
2016

Vandaar dat we in ACSI FreeLife Magazine met een nieuwe serie gestart zijn. Ieder nummer stellen we een tweedehands span aan je voor. In ACSI FreeLife 5-2016 maak je kennis met Hobby & Opel.

Alliantie

In veel kampeergezinnen vormen Opel en Hobby een alliantie. Tijd om een dergelijk tweedehands koppel onder de loep te nemen. ACSI FreeLife beschrijft een tweedehands Opel Insignia en een Hobby de Luxe.

Met de introductie van de Insignia, inmiddels alweer acht jaar geleden, zette Opel de eerste stap naar een nieuw imago. De middenklasse limousine was meteen een echte eyecatcher en kreeg zelfs respect van eigenaars van bekende premiummerken. Dat is nog altijd het geval en misschien zelfs nog wel meer, aangezien Opel in de tussentijd de puntjes op de i heeft gezet.

1.6 liter

Al sinds de introductie is er de 1.6 liter-dieselversie. Deze is verkrijgbaar met 136pk. De 1.6 Turbo benzinemotor biedt 170 pk. In 2009 was er ook de 2-liter diesel Cosmo op de markt. Uitgerust met automaat heeft de diesel 1600 kilogram aanhangergewicht en 85 kilogram disseldruk. In combinatie met de voorwielaandrijving is de Insignia zo ook opgewassen tegen zwaardere opgaven.

Sinds seizoen 2008 laat Hobby met instaplijn De Luxe zien hoe een moderne caravan eruit hoort te zien. De opbouw wordt omrand door massieve kunststof elementen die van voren helemaal doorlopen tot achterop en eindigen in de reeds in 2007 ingevoerde achterlichtzuilen. De carrosserie is vervaardigd in sandwichstijl en meteen al vanaf het begin hanteert Hobby voor de De Luxe een all-inclusive prijs.

Controleren

De voorste rangeergrepen werden van 2008 tot 2014 vastgeschroefd aan sierlijk aluminium profielen, die je bij aanschaf van een tweedehands exemplaar beter altijd even controleert. De aanleg van draden en leidingen is sinds de introductie voorbeeldig geweest. Alleen de aftapkraan van de boiler krijgt sinds 2012 wat kritiek over zich heen. Deze is vaak moeilijk bereikbaar en niet overdreven goed beschermd.

In het magazine gaan we uitgebreid in op de prestaties van beide modellen in het verleden. Daarnaast zetten we de feiten per voertuig voor je op een rijtje.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Tweedehands span: Hobby & Opel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation