ACSI FreeLife

Menu

Rondtrekken met de Dethleffs Beduin

Een speciale Beduin treedt aan voor de proftest. Het design laat elementen zien die Dethleffs volgend seizoen voor ons in petto heeft. Is het genoeg voor een bestseller?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Beduin
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel, schokdempers, uitdraaisteunen, AL-KO stabilisatorkoppeling
Banden
195 R 14 C op aluminium velgen. Load Index 106 = 950 kg per wiel
Testjaar
2015
Gewicht
Leeggewicht: 1397 kg, rijklaar gewicht: 1512 kg
Basisprijs
24490

In mei was het de beurt aan de experts van ACSI FreeLife om deze special edition uit het hogere segment van dichter bij te bekijken en te boordelen of hij over de ingrediënten beschikt om bestseller van 2016 te worden.

Een speciale opbouw

Aan de buitenkant is het een typische Dethleffs Beduin, maar dan met witte gladde beplating, dakrails en hoge opbouwdelen op de carrosserie. Deze zijn vervaardigd door middel van de LFI-techniek, waarbij lange vezels onder hoge druk worden geïnjecteerd met polyurethaanhars. Dat geeft een hoogwaardig, duurzaam en vormvast geheel.

Binnen domineert een mix van lichte meubels met walnootaccenten het interieur. Momenteel is deze Beduin verkrijgbaar met twee interieurstijlen. De ene heet Madison en is met grof geweven ruitvormige elementen in de kussens en oranje getinte gordijnen aanzienlijk opvallender dan de versie die Siesta heet, met stoffen in verschillende tinten grijs.

Een wagen volgeladen

De wieldrukmeter laat gunstige waarden zien. Het gemeten leeggewicht is in overeenstemming met de specificaties van de fabrikant, hoewel deze de waarde in rijklare toestand niet berekend wordt met twee volle gasflessen, maar dat is acceptabel.

Het bruto laadvermogen is bij 1700 kilogram maximaal toelaatbaar gewicht aanvaardbaar, maar wie met een volle watertank wil reizen of zware extra’s in wil bouwen, doet er goed aan om de optionele upgrade van ongeveer 100 kilogram laadvermogen te bestellen.

Betere Beduin

De constructie is goed en solide, daar valt niets op aan te merken. Qua details is het Avant-garde meubilair beter dan dat van alle huidige Beduins. Hoewel de kleppen identiek zijn gevormd, is aan de inrichting veel meer aandacht besteed.

Het keukenblok met zijn afgeronde fronten en de afgeronde hoek van de zitgroep mogen dan zelfs bij de tweede blik misschien niet iedereen opvallen, “maar toch beïnvloeden dergelijke subtiliteiten de algehele indruk van een interieur wel degelijk”, oordeelt onze expert.

Elegant en stevig

De inrichting is niet alleen elegant, maar is op enkele details na ook stevig en netjes gebouwd. Zo scoort hij met zijn perfect aangelegde leidingen. Ook de compleet met led uitgeruste en uitgebreide verlichting verhoogt de score. Het ruimtelijke concept met veel plaats en comfort in de zithoek en in het slaapgedeelte zorgt voor een goede beoordeling als het gaat om wooncomfort.

De rijkelijk aanwezige en goed bruikbare opslagruimte is erg positief. Als Dethleffs het concept van deze pionier doorvoert in de hele serie, verwachten onze experts dat het een bestseller wordt.

Lees de hele test van acht pagina’s met alle foto’s en alle expertrapporten in ACSI FreeLife 5-2015, nu in de winkel en te koop via deze link.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rondtrekken met de Dethleffs Beduin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation