ACSI FreeLife

Menu

Rockt de Tabbert Vivaldi?

De Tabbert Vivaldi 560 TDL is flink vernieuwd. Eén van de features is een geluidsinstallatie. Daarmee kun je de muziek van de gelijknamige componist afspelen. Of misschien wel een portie rock. Maar in hoeverre rockt Vivaldi? ACSI FreeLife testte de caravan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Tabbert
Model
Vivaldi 560 DL
Onderstel
Al-Ko geknikte as, V-dissel
Banden
Load Index 109
Testjaar
2015
Gewicht
Leeggewicht 1700 kg, max. toelaatbaar gewicht 2000 kg
Basisprijs
25715

Sinds de laatste grote transformatie tien jaar geleden waarbij Tabbert overschakelde op moderne vormen en kleuren, is het een beetje stil geworden rond het merk. Nu gooit de premiumfabrikant het roer drastisch om. De hele Tabbert vloot is vernieuwd en heeft een nagenoeg identieke carrosserie gekregen. De Vivaldi en Puccini lijken sprekend op elkaar, maar de Puccini heeft ook veel weg van de Da Vinci.

Visueel up-to-date

De Vivaldi in de ACSI FreeLife proftest laat zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is bij Tabbert. Stil hoeft het in de caravan niet te zijn. De 560 TDL staat bol van de features en een geluidsinstallatie is daar één van. Met de gladde beplating is de nieuwe oude meester ook visueel helemaal up-to-date.

De Vivaldi oogt compleet met onder meer ramen in sponningen, luifel en disselafdekking. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Voor de ramen, gladde beplating, chromen sierstrips, disselafdekking en nog wat zaken betaal je in een pakket € 1515  extra. Onze testcaravan is verder uitgevoerd met een comfortdouche, exclusieve bekleding, geluidsinstallatie en een opwaardering van het maximaal toelaatbaar gewicht. Al met al stijgt de basisprijs zo van € 25.715 naar € 36.076.

Meesterlijke entree van Tabbert Vivaldi

De Vivaldi 560 TDL slaat met zijn gladde uiterlijk een bijzonder goed figuur. “Ondanks lichte golvingen, die duiden op verstijvingen in de wanden, maakt de nieuwe caravan een meesterlijke entree”, vindt onze carrosserie-expert. “Het geluiddempende en hagelwerend polyester dak is ook niet mis.” De stevige rangeergrepen voorop de nieuwe Vivaldi zijn net iets te groot om makkelijk vast te pakken. Ondanks de massieve uitbouw aan de achterkant zijn de uitdraaisteunen makkelijk bereikbaar.

Wil je weten hoe de caravan zich achter de auto gedraagt? Of ben je benieuwd naar het slaapcomfort? In het eerste nummer van ACSI FreeLife van 2015 vind je de test en alle technische gegevens van de Tabbert Vivaldi.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rockt de Tabbert Vivaldi?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation