ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Eriba Feeling 425

Onderweg is de nieuwe Eriba Feeling lekker compact. Pas op de camping toont de caravan zijn ware grootte. De experts van ACSI FreeLife nemen deze caravan met hefdak onder de loep.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
eriba feeling 425

Signalement

Merk
Eriba
Model
Feeling 425
Onderstel
Euro-delta as
Banden
185 R 14 C met stalen velgen, Load Index 102 = 850 kg per wiel
Gewicht
Leeggewicht 1.117 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.400 kg
Basisprijs
€ 18.090

Met zijn beperkte hoogte, handzame lengte en stoffen dak geeft de nieuwe Eriba Feeling je een kampeergevoel van vroeger. Caravans met een hefdek hebben zo hun eigen charme. Ze zijn makkelijk te trekken, passen in de gemiddelde garage en bieden een uniek vakantiegevoel. Het hefdak gaat open en dicht door twee krachtige schaarmechanismen en gasveren. Twee aparte gasveren houden het bed omhoog als je het niet gebruikt. Het tentdoek tussen caravan en dak is sterk en dik. Proefondervindelijk komen de experts erachter dat je het dak veel makkelijker omhoog klapt als een van de ventilatiehorren open is. Twee stevige haken houden het dak veilig dicht tijdens het rijden.

Tentdoek

Als je het dak naar beneden trekt, vouwt het tentdoek automatisch naar binnen. Het verdwijnt dan onder de brede dakrand. Als dat niet vanzelf gebeurt, dan trek je aan de rode lus en verdwijnt de stof alsnog. Het kost best wel wat kracht om het dak omlaag te trekken. Maar die weerstand moet je wel willen, want het zou niet wenselijk zijn als het dak uit zichzelf inklapt.

Zaagranden

Het hefdak is rondom goed afgedicht, net als de rest van de opbouw. Alleen bij de schacht van het toilet constateert carrosserie-expert Rudi Stahl onbehandelde zaagranden. Nog een puntje van kritiek van de carrosserie-expert: de uitdraaisteunen hadden beter bereikbaar mogen zijn. “Het chassis van de Feeling is heel laag. Het was handiger geweest als je de uitdraaisteunen van opzij in plaats van onder zou kunnen bedienen.” Ramen, deuren en kleppen zijn voorbeeldig ingebouwd.

Oordeel

Benieuwd waarmee de Eriba Feeling nog meer is uitgerust? In ACSI FreeLife 1-2017 keren we deze Eriba uitgebreid binnenstebuiten.

bestel magazine