ACSI FreeLife

Menu

Profs nemen LMC Musica 470 E onder de loep

De middenklasse-caravan Musica van LMC is er in modeljaar 2019 als speciale serie met een nieuwe inrichting en vele extra’s. Nog voordat Cultuurliefhebbers Rob en Anna de caravan mee namen naar Catalonië, namen de profs de caravan onder de loep.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
LMC
Model
Musica 470 E
Onderstel
Al-Ko chassis met schuingeplaatste draagarmen, V-dissel
Banden
195 R 14 C op lichtmetalen wielen
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.249 kg Max. toelaatbaar gewicht 1.600 kg
Basisprijs
€ 25.495

Het had niet veel gescheeld of de productie van de hele Musica-reeks zou zijn gestopt. Maar voor het komende kampeerseizoen houdt LMC toch de vijf bestverkochte uitvoeringen van de Musica in het programma. Maar niet zonder een vernieuwde inrichting, want de kleppen van de bovenkasten maken het interieur lichter. De dinette en de werkbladen zorgen voor het donkere contrast. De achterkant van de Musica krijgt nieuwe achterlichten en de standaarduitrusting is veel uitgebreider. In totaal zijn twaalf items die voorheen op de optielijst stonden standaard.

Highlights

Van lichtmetalen wielen en een hoger maximumgewicht tot een raam in de toegangsdeur met insectenhor. De waarde van al deze extra’s loopt op tot ruim
€ 4.300. Een exemplaar met een indeling met drie bedden heeft ACSI FreeLife meteen aan een test onderworpen. Je leest de complete test in ACSI FreeLife magazine 7-2018. Hier laten we je alvast kennis maken met enkele highlights.

De LMC Musica 470 E kost € 25.495 in plaats van € 23.180. Daardoor bedraagt het voordeel meer dan € 2.000 ten opzichte van 2018, als we de extra uitrusting meewegen. De 470 E biedt een zitgroep achterin, een keuken en toiletruimte boven de as en voorin twee eenpersoonsbedden in de lengterichting, die door een uitrolbare lattenbodem zijn om te vormen tot een groot tweepersoonsbed. Kortom, een compacte tweepersoonsindeling met flexibele slaapmogelijkheden bij compacte buitenmaten.

Sportief uiterlijk

“Er is wat minder decoratie, maar door de voor deze reeks kenmerkende kleuren is de Musica direct herkenbaar”, meent carrosseriespecialist Rudi Stahl. Inderdaad wil LMC met minder decoratie de caravans in 2019 wat sportiever laten overkomen. “Ziet er goed uit”, aldus Stahl. “Het gladde koetswerk van de zijwanden toont van huis uit chic en ziet er op het eerste gezicht altijd wat hoogwaardiger uit, maar je ziet wel waar in de wanden verstevigingen zijn aangebracht. Dat geldt in meer of mindere mate wel voor alle caravans met een gladde afwerking van het koetswerk.”

Meer weten over de prestaties van de LMC Musica 470 E? Lees dan de complete proftest in ACSI FreeLife 7-2018. Klik op de volgende link!

bestel magazine

LMC in de ACSI FreeLife TestTour 2018

Nieuwsgierig naar wat het testteam Cultuurliefhebbers (Rob en Anna) vonden van de caravan? Je leest het op deze pagina.