ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: Airstream Tommy Bahama

Twee iconische Amerikaanse merken – Airstream en Tommy Bahama – hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is de Airstream Tommy Bahama 19 Special Edition.

Auteur
ACSI Peter Parker
Datum
ReactiesReageer
Airstream Tommy Bahama

Oplettende lezers van FreeLife hadden de Tommy Bahama al gespot. De caravan pronkte deze zomer op de cover van FreeLife nummer 6. En wie in augustus de Caravan Salon in Düsseldorf heeft bezocht, heeft ’m ook in het echt kunnen bewonderen.

De designers van Tommy Bahama – bekend van hun strandkleding – toverden een compacte Airstream 19 om tot een strandhuis op wielen. Het exterieur ziet eruit zoals we van Airstream gewend zijn: koel ogend glimmend aluminium. Zodra je binnenstapt, komt de warmte je tegemoet en waan je je direct in de Caraïben. Er is volop gebruikgemaakt van leer en hout. De kasten zijn voorzien van louvredeuren en voor de ramen hangen houten jaloezieën. Het groen van de kussens zie je terug in de luifel.

Airstream Tommy Bahama

Ingebouwde bar

De caravan heeft vier slaapplaatsen. Achterin is er een tweepersoonsbed in de lengterichting en voorin is de dinette om te bouwen tot bed. Rechts naast het vrijstaande bed vind je een wastafel en een aparte douchecabine en een spoelwatertoilet. De capaciteit van de verswatertank is 87 liter, van de vuilwatertank 79 en het toilet heeft een tank van 68 liter.

De keuken is in het midden geplaatst en beschikt over een grote koelkast en een fornuis met driepitskookplaat en oven. Voor lange, zwoele zomeravonden staan een wijnrek en bar – beide sfeervol verlicht – tot je beschikking. Airconditioning, een hightech audio-systeem en elektrische uitdraaisteunen behoren ook tot de standaarduitrusting.

Airstream Tommy Bahama

De Tommy Bahama 19 is een 510 centimeter lange en 250 centimeter brede enkelasser. Het leeggewicht is 1.980 kilogram en dan kan er nog zo’n 500 kilogram aan bagage en inventaris mee.

Design heeft zijn prijs

De Airstream Tommy Bahama 19 Special Edition is, zoals de naam al suggereert, in zeer beperkte oplage verkrijgbaar. Het actiemodel is ontworpen voor de Amerikaanse markt, maar de Duitse importeur Roka heeft er een aantal naar Europa weten te halen. Op papier kost de Tommy Bahama in Duitsland evenveel als in de VS. Maar transportkosten, btw en diverse aanpassingen om de caravan te laten voldoen aan de Europese regelgeving – denk aan banden, as, verlichting, elektrische installatie en gasinstallatie – driijven het toch al niet geringe prijskaartje met nog eens € 12.000 op. Dat brengt het totaalbedrag van de caravan op een slordige € 98.000 euro. Design heeft zijn prijs…

In pdf-vorm

Wil je het hele artikel over de Airstream Tommy Bahama liever nog eens rustig doornemen zonder te hoeven scrollen? Open dan de pdf-versie van het artikel.

Airstream Tommy Bahama

Praat mee

Praat mee: Nieuw: Airstream Tommy Bahama

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht