ACSI FreeLife

Menu

LMC Vivo: een gezinsdroom?

Een klassieke indeling met apart kindervertrek, modern design en veel berg- en leefruimte. Is de nieuwe Vivo 520 K van LMC de droom van ieder gezin?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
LMC
Model
Vivo 520 K
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel, uitdraaisteunen
Banden
195 R 14 C met stalen velgen
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht 1318 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1500/1800 kg

Onze testcaravan is een echt gezinsvoertuig, met stapelbedden achterin, een dinette in het midden en voorin de toiletruimte en een Frans bed. De LMC Vivo is verkrijgbaar vanaf €21.170. Ons testmodel (met extra pakketten) kost € 23.922.

Long Life Technology

De LMC is gebouwd met de Long Life Technology-opbouwconstructie. LMC staat volledig achter deze bouwwijze. Om die reden hebben alle caravans met deze technologie twaalf jaar dichtheidsgarantie.

Op de buitenkant van de Vivo hebben de experts niks aan te merken. En ook bij binnenkomst zijn ze aangenaam verrast. Rookmelder, afstandsbediening voor de voortentlamp, de spots bij het dakluik en de leesspots die via een rail verschoven kunnen worden. Het zijn allemaal punten die ons vrolijk stemmen.
Minder praktisch is de dubbele bodem. Die zit tot onder het bed vastgeschroefd, waardoor je ’m er niet even makkelijk uit kunt nemen, bijvoorbeeld om schoon te maken of in geval van reparatie.

Kinderparadijs

De keuken is netjes afgewerkt. De dinette in het midden is groot genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen. “Deze caravan is op het eerste gezicht een waar paradijs voor kinderen”, vindt comfortspecialiste Christina Eckl. Ook het ruimtelijke gevoel en de kleuren doen het goed.
Op de weg gedraagt de Vivo zich ook goed. Onbeladen is er sowieso geen probleem, maar bij het beladen kom je al gauw aan de maximale disseldruk.

Conclusie

De Vivo 520 K is een onvervalste gezinscaravan. Stapelbed achterin, middendinette tegenover de keuken en voorin een frans bed en de toiletruimte – klassieker kan een gezinscaravan bijna niet. In alle testcategorieën scoort de Vivo 520 K beter dan gemiddeld, soms zelfs met een flinke voorsprong.

Dat dankt de caravan deels aan de open indeling en de algehele goede tot zeer goede afwerking, zowel binnen als buiten, maar ook aan details als het luikje in de disselbak, de rookmelder, de zelfregulerende remmen en niet te vergeten de houtvrije opbouw, die LMC een paar jaar geleden ontwikkelde voor de eigen campers en nu ook toepast bij caravans. Ons eindoordeel klinkt dan ook luid en duidelijk: hier staat een goede gezinscaravan met veel plek en technische finesse.

Wil je een uitgebreid overzicht van deze proftest? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 2-2016 en lees het ongenuanceerde oordeel van de experts.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: LMC Vivo: een gezinsdroom?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation