ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Weinsberg Caraone 400 LK

Ben je op zoek naar een gezinscaravan die niet te zwaar is? Dan is de spoeling dun. Sinds een paar jaar bouwt Weinsberg de 400 LK, een caravan die aan beide voorwaarden voldoet.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Weinsberg Caraone 400 LK

Signalement

Merk
Weinsberg
Model
Caraone 400 LK Smart Advanced
Onderstel
Geknikte BPW-as met rubbervering
Banden
185/65 R 14
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 850 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1200 kg
Basisprijs
10190

De Weinsberg Caraone 400 LK is onberispelijk instapmodel voor gezinnen met een bescheiden budget en een niet bijzonder krachtige trekwagen.

Alles wat een gezin nodig heeft

Met een totale lengte van net geen zes meter en een grondoppervlak van 8 vierkante meter biedt de 400 LK alles wat een gezin nodig heeft: stapelbed achterin, keukenblok, toiletruimte op de as en zitgroep voorin. Die zitgroep bouw je ’s nachts om tot tweepersoonsbed.

Meer zit er op zo’n klein oppervlak niet in. Zo blijft het leeggewicht van de Weinsberg Caraone 400 LK onder de 900 kilogram, en dan zijn de gas- en watertank zelfs al gevuld.

De volwassenen bouwen voor het slapengaan de dinette om. “Een heel simpele en voorbeeldige ingreep, al is de onderste rail niet bepaald van hoge kwaliteit”, aldus het testkoppel. Al na een paar nachten is die licht beschadigd en is het testkoppel gedwongen een krat bier ter ondersteuning onder het bed te zetten. Maar: het slaapcomfort is dik voor elkaar.

Weinsberg Caraone; fris instapmodel

De introductie van Weinsberg vier jaar geleden is een gouden zet van Knaus-Tabbert geweest. De branche zat echt te springen om een lijn instapmodellen die fris, licht en tijdloos overkomt, ondanks de crisis – of juist dankzij de crisis. Sinds de facelift in 2013 is de Caraone volwassen geworden, het onbekommerde van de jeugd is er een beetje af.

Het model kan zich nu op z’n minst optisch meten met de ‘groten’, terwijl de prijs- kwaliteitverhouding net zo goed is gebleven. Zelfs met enkele extra’s aan boord, blijft het een goed alternatief voor een tweedehandsje.

In het december/januari nummer van ACSI FreeLife lees je meer over de Weinsberg Caraone 400 LK. Ook vind je de plus- en minpunten volgens het testkoppel. Bestel het nummer hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Weinsberg Caraone 400 LK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht