ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: kamperen met Hobby Excellent

We zien het steeds vaker: caravans met een queensbed. Ook in de Hobby Excellent 540 UFf neemt het tweepersoonsbed een prominente plaats in. Hoe dat bevalt? ACSI FreeLife nam hem drie weken mee op pad en probeerde het uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Hobby
Model
Excekkent 540 UFF
Onderstel
Al-Ko chassis met rubbergeveerde as
Banden
185R14C, LI 102
Testjaar
2016
Gewicht
Rijklaar gewicht 1368 kg, max. toelaatbaar gewicht 1500 kg

Anders dan bijvoorbeeld een frans bed, kun je dit queensbed van drie kanten benaderen. En dat kan handig zijn als je ’s nachts even naar het toilet wil zonder de ander te storen.

Een gespreid bedje

In de Excellent is dat bed 134 x 195 centimeter, met gescheiden lattenbodems en twee matrassen. En dat slaapt heerlijk, merkten we na drie weken kamperen in Duitsland. En we ontdekten nog meer over de Hobby Excellent tijdens deze kampeertrip. Want je leert een caravan natuurlijk pas écht kennen door er een tijdje mee weg te gaan.

Rondom het bed kun je allerlei spullen kwijt, alleen is er maar één stopcontact. Bovendien is de lichtschakelaar nogal onhandig laag geplaatst. Het was een stuk handiger geweest als er aan beide kanten lichtschakelaars hadden gezeten.

Om de riante slaapplek mogelijk te maken, moesten de andere ruimtes van de 540 UFf wat inschikken. De plaats die overblijft om te zitten en te koken valt daarom wat tegen, maar toch is er meer dan genoeg leef- en bagageruimte. Ook handig: de bergruimtes aan de achterzijde zijn van binnenuit goed te bereiken, en eentje is ook met een luik vanaf de buitenkant goed te openen.

Keukenprinsen en –prinsessen

De keuken scoort – in tegenstelling tot het slaapgedeelte- juist wel pluspunten met de twee handig geplaatste stopcontacten. Het is wel jammer dat het werkblad erg gevoelig is voor krassen. Maar verder is de keuken gemaakt voor keukenprinsen en –prinsessen. Een grote koelkast, meer dan genoeg opbergruimte en een handig bestekvak laten hun hart sneller kloppen.

Benieuwd naar de voor- en nadelen in de toiletruimte en hoe de Hobby Excellent 540 UFf het op de weg doet? Lees dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016, waarin we onze kampeertrip met deze caravan uitgebreid uit de doeken doen!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: kamperen met Hobby Excellent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation