ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Eriba Exciting 505 60 Edition

Het jubileumjaar van Eriba zit er op. De Eriba Exciting 505 60 Edition verdwijnt daarom binnenkort uit de showroom, maar het is nog niet te laat om er  een te bemachtigen. Wat is er zo bijzonder aan deze speciale editie? De familie Böwing test de gezinscaravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
Eriba Exciting 505 60 Edition

De in gelimiteerde oplage uitgebrachte 60 Edition pakt uit met een interessante materiaalmix: lichte meubels, koffiebruine hoogglans kleppen, zilverkleurige accenten met slangenleerlook en handvaten in zwart chroom. Het aanrecht, de tafel en de achterwand van de keuken zijn heel goed op elkaar afgestemd, het interieur komt heel vriendelijk en licht over. De antivingerafdruklaag maakt zijn naam waar en is ook nog eens heel makkelijk schoon te maken. Van de kleppen en handvaten kunnen we dat laatste helaas niet zeggen.

Bedden

Beladen is geen probleem. Dankzij de lattenbodem die ver omhooggeklapt kan worden, is de berging onder het ouderbed tegen de zijwand zeer goed toegankelijk. Kabels, leidingen en buizen zijn daar beschermd gelegd. In de bankbakken en onder het stapelbed is dat niet het geval, wat niet zo consequent is. Het onderste stapelbed kan omhoog worden geklapt. De garagedeur ontsluit de bergruimte die zo ontstaat perfect. Ook de andere bergruimtes in de Exciting 505 zijn prima toegankelijk.

Stapelbed

Links van de toegangsdeur vind je twee haken en een kleine garderobekast met drie handige tussenplanken, die je vanuit het onderste stapelbed ook als plankruimte kunt gebruiken. Het stapelbed zelf is heel stevig. Over de gehele lengte van het bovenste bed is een legplank gemonteerd, handig voor de knuffeldieren, boeken en andere kleine spullen. Het zijraam kan dankzij de veiligheidsbalk risicoloos open en en zorgt zo voor voldoende licht en frisse lucht.

Ook de veiligheidsreling langs de rand van het bed en de ladder zijn stevig. De reling zorgt er wel voor dat het bovenste bed iets lastiger op te maken is.

Hele verhaal Eriba Exciting

Lijkt die Eriba Exciting 505 60 Edition jou wel wat of ben je gewoon een Eriba-fan? Vergeet dan niet hele verhaal te lezen die je tegenkomt in de nieuwste uitgave van ACSI FreeLife.

bestel magazine