ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Adria Adora 575 PT

Met twee lange pubers kamperen in de Adria Adora 573 PT, past dat? Het gezin Koch ging de uitdaging aan en nam voor ACSI FreeLife de caravan mee voor een familievakantie.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Adria Adora

Signalement

Merk
Adria 575 PT
Model
Adora
Onderstel
Gegalvaniseerd Al-Ko lichtgewicht chassis met geknikte as
Testjaar
2018
Gewicht
Leeggewicht 1.431 kg, Rijklaar gewicht 1.521 kg, Max. toelaatbaar totaalgewicht 1.800 kg
Basisprijs
€ 24.245

De goede indruk die de chique buitenkant van de Adora wekt, wordt vanbinnen dubbel en dwars bevestigd. De 573 PT heeft een groot dakraam en fraaie hout- en textieltinten, en geeft een ruimtelijk gevoel dat we zelden tegenkomen. Ook de toiletruimte is bovengemiddeld riant en voorzien van een volwaardige douche en veel spiegels.

De wasbak kan heel handig omhoog worden geklapt, waardoor je het toilet eronder kunt gebruiken. We zijn benieuwd of deze constructie werkt en of we niet voortdurend water van de muur en vloer moeten vegen.

Stopcontacten

De kraan moet je een stukje opzij draaien voordat je de wasbak omhoogklapt. Een handige oplossing, ware het niet dat de kraan telkens loskomt. De spiegelkast is extreem ruim, maar een stopcontact ontbreekt. Dat was wel handig geweest om bijvoorbeeld je haar te kunnen föhnen of je elektrische tandenborstel op te laden.

Het dichtstbijzijnde stopcontact zit helaas ver buiten de toiletruimte. Tussen de toiletruimte en het serieus grote stapelbed staat de kledingkast. Helaas hebben de ontwerpers hier niet aan verlichting gedacht, het is de donkerste hoek van de caravan.

Bovenkasten Adria Adora

De bovenkasten zijn niet erg diep. Dat draagt bij aan het geweldig ruimtelijke gevoel in de Adora, maar komt het gebruiksgemak minder ten goede. We behelpen ons in de kledingkast met een hangende onderverdeling van een bekende Zweedse meubelgigant. Het panoramadakraam voorin gaat ook ten koste van de benodigde kastruimte. Tijdens het beladen komen we al met al best even in de problemen, wat we nog niet eerder hebben meegemaakt.

Ook bij de disseldruk zitten we al snel aan de grenswaarde. Het reservewiel dat we voorin hebben opgeborgen, laten we maar thuis. Verder nemen we alleen een lichte composiet-gasfles mee. De voortent verdwijnt in z’n geheel in de berging, onder het onderste stapelbed achterin.

Genoeg ruimte voor vier?

In ACSI FreeLife 3-2018 lees je het hele verhaal en kom je er achter of dat er in de Adria Adora 573 PT genoeg plek is voor een gezin van vier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Adria Adora 575 PT

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht