ACSI FreeLife

Menu

Hobby Prestige 495 UL

De Hobby Prestige 495 UL is ontwikkeld om de conservatieve clientèle aanspreken. ACSI FreeLife test of dat wel lukt met zo’n moderne caravan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Hobby
Model
Prestige 495 UL
Onderstel
V-chassis met rechte torsie-as
Banden
185 R 14C
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1238 kg, rijklaar gewicht 1300 kg, max. toelaatbaar gewicht 1500 kg
Basisprijs
18400

Moderne caravan

Stond de Prestige-serie vele jaren voor een conservatief-landelijke uitstraling, het interieur van de caravan is nu compleet veranderd. Het meubilair van de Hobby Prestige 495 UL oogt niet alleen aantrekkelijk, maar ook modern. Je moet ervan houden, maar ons beviel het: de sterke licht- en donkercontrasten van de bovenkasten, deuren en lades met de opstaande panelen en dwarsverbindingen, in combinatie met de beige stoffering die met bruine banen is afgezet. Vermeldenswaardig was verder de heldere indruk van het geheel, zowel door de vele vensters als door de talrijke verlichtingsmogelijkheden.

Voorraden en kleding opbergen

Belangrijk voor ons was natuurlijk de vraag of we alle benodigde kleding en voorraden voor onze Duitslandtrip in de compacte Hobby Prestige 495 UL konden bergen. De eenpersoonsbedden en de ruim bemeten rondzitgroep nemen veel plaats in. Maar het inruimen van al onze benodigdheden ging snel en gemakkelijk en we hielden zelfs nog plek over. Omdat de opbergruimten onder de twee bedden ertoe uitnodigden om ze helemaal vol te pakken, moesten we een beetje op de gewichtsverdeling letten.

Hoe was de zithoek in de modern vormgegeven Prestige? Er bleek voldoende bergruimte maar was er ook genoeg leef- en werkruimte, in bijvoorbeeld de toiletruimte en keuken? De test in ACSI FreeLife, nummer april/mei, bevat alle antwoorden.

Praat mee

Praat mee: Hobby Prestige 495 UL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation