ACSI FreeLife

Menu

Hobby Premium: luxe voor iedereen

De Hobby Premium caravan maakt luxe een stuk betaalbaarder. Maar kan deze caravan met topklasse-aspiraties aan de eisen van de kritische luxekampeerder voldoen?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Hobby
Model
Premium 495 UL
Onderstel
Hobby-chassis met Knott-as met staaltorsievering
Banden
195/70 R 15 C
Testjaar
2013
Gewicht
Eigen gewicht 1361 kg, leeggewicht 1438 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1750 kg
Basisprijs
21100

ACSI FreeLife onderwerpt hem aan de XXL-test, die in een half jaar tijd een compleet caravanleven simuleert.

Hobby Premium

Hobby biedt sinds vorig jaar een caravan in het luxesegment aan: de Hobby Premium. De serie slaat aan bij de kampeerder en telt ondertussen twaalf modellen met de meest gangbare indelingen voor duo’s en gezinnen. Voor de XXL-test werd de Hobby Premium 495 UL beschikbaar gesteld.

Voor de opbouw van de Premium vertrouwt Hobby op de traditionele sandwichconstructie met een houtskelet en isolatie met styropor. Hobby houdt bij de Premium vast aan wandplaten in hamerslagpatroon. Dat schaadt de chique uitstraling van de caravan echter nauwelijks, bovendien is het minder kwetsbaar en maskeert het eventuele golfvorming.

Zitgroep

De zitgroep ziet er gezellig uit dankzij de geslaagde combinatie van stofdessins en houttonen. Het lichtsysteem kan verschillende sferen genereren. Het keukenblok is heel compleet en doorstond onze duurtest met glans. De schuifladen kwamen niet geheel ongeschonden uit de test.

Toiletruimte

Met hun ronde vormen creëren de toiletruimte en de kledingkast genoeg ruimte voor de keuken, al gaat dat ten koste van hun eigen ruimte. Het licht, de spiegels en diverse fraaie details scheppen een sfeer die past bij de premiumklasse.

Voor de eerste keer vind je in ACSI FreeLife magazine een XXL-test. De XXL-test in het juni/juli nummer simuleert in een tijdsbestek van zes tot acht maanden een volledig caravanleven en legt daarbij genadeloos alle zwakke plekken bloot. Zijn er wel zwakke plekken te vinden bij de Hobby Premium? Vind het antwoord in de test.

Praat mee

  1. WB

    Ik heb een Hooby UFE 460 premium gekocht met bouwjaar 2013 en kan deze caravan nergens meer terugvinden.ook geen enkele folder,wat is met dit model aan d hand?

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Hobby Premium: luxe voor iedereen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation