ACSI FreeLife

Menu

Hobby OnTour: modern, makkelijk en voordelig

De nieuwe Hobby’s zijn slechts 2,10 meter en 2,20 meter breed, wat niet alleen zorgt voor optimaal comfort tijdens de reis maar ook nog eens scheelt in gewicht. De nieuwe OnTour modellen moeten namelijk niet alleen makkelijk zijn in het gebruik, maar ook lichtgewicht.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DSC 0048 B

Signalement

Merk
Hobby
Model
OnTour 470 KMF
Onderstel
BPW-chassis met rechte as, V-dissel, neuswiel met kogeldrukmeter, schokdempers, uitdraaisteunen
Banden
195/70 R 14 met stalen velgen, Load Index 95 = 690 kg per wiel
Testjaar
2015
Gewicht
Leeggewicht 1057 kg, rijklaar gewicht 1127 kg
Basisprijs
17300

Met het instapmodel OnTour zet de Noord-Duitse caravanfabrikant in op een lichte caravan met veel gebruiksgemak. De vijf OnTour modellen vervangen de DeLuxe Easy als serie instapmodellen. De opbouw is uitgevoerd in wit hamerslag en heeft geen grote aanbouwdelen, die andere series een toegevoegde waarde geven. Wel heeft dit model een sportieve striping op de zijkanten.

Hobby OnTour 470 KMF: voor het hele gezin

We testen in ACSI FreeLife 4-2015 de OnTour 470 KMF, een gezinscaravan met een stapelbed achterin, een zitgroep in het midden tegenover de keuken, en een frans bed aan de voorkant. De compacte toiletruimte bevindt zich tussen het stapelbed en de zitgroep. Hoe bevalt de caravan in de praktijk? Je leest het hele verhaal natuurlijk in ACSI FreeLife 4-2015, maar hier krijg je al een voorproefje van de nieuwe OnTour.

Van alle gemakken voorzien

Het elegante decor op het hamerslag is een echte blikvanger. Twee dakramen, een Midi-Heki en een Mini-Heki, laten licht en lucht van boven binnen. Met standaard aansluitingen voor elektriciteit en tv aan de buitenkant onderscheidt de OnTour zich van de concurrentie.

Aan de binnenkant scoort de Hobby met het grote infodisplay, waarmee je de verlichting kunt aansturen en programmeren en het niveau van de schoonwatertank in de gaten kunt houden. Met het display kun je ook andere accessoires aansturen, zoals de vloerverwarming. Kinderen zullen de aparte lichtschakelaar beneden bij de ingang waarderen. Met de vrijwel volledig in led uitgevoerde verlichting scoort de OnTour extra punten qua techniek.

Eenvoudig maar volledig

De constructie is eenvoudig maar stevig en er zijn nauwelijks verbindingsmaterialen zichtbaar. Dat was bij de voorloper DeLuxe Easy nog duidelijk anders. De indeling van de 470 KMF volgt het bewezen concept van middelgrote familiemodellen. Een stapelbed aan de achterzijde, een tweepersoonsbed voorin en de zitgroep en het keukenblok boven de as vormen de klassieke oplossing.

In de keuken is uiteraard niet veel plek, maar de beschikbare ruimte is efficiënt gebruikt. De driepitskookplaat, de spoelbak en de koelkast zijn voor een caravan van dit formaat dik in orde. Het leeggewicht van de 470 KMF biedt, bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 1350 kilogram, een laadvermogen van 254 kilogram. Een upgrade van het maximaal toelaatbare gewicht van 1500 kilogram is als optie verkrijgbaar.

Kost wat, maar dan heb je ook wat

Met zijn € 17.300 is de OnTour 470 KMF zeker geen koopje, maar alles wat je nodig hebt zit erop of eraan. Wat je bij de concurrentie als extra pakket of optie moet toevoegen aan het standaardmodel is hier standaard. Conclusie: voor gezinnen met kleine kinderen is de Hobby 470 KMF een heel aantrekkelijke caravan.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Hobby OnTour: modern, makkelijk en voordelig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht