ACSI FreeLife

Menu

Getest: Fendt Saphir 515 SKM

Sta je op het punt om voor het eerst met je gezin te gaan kamperen? Dan is de Fendt Saphir 515 SKM wellicht iets voor jou. Met deze hoogwaardige caravan richt Fendt zich op nieuwe kampeerders.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Fendt Saphir

Signalement

Merk
Fendt
Model
Saphir 515 SKM
Onderstel
Al-Ko chassis met rubbervering
Banden
195/70R 15C, Load Index 102
Testjaar
2016
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.404 kg, max. toelaatbaar gewicht 1.700 kg

ACSI FreeLife nam de proef op de som en stuurde een onervaren gezin op kampeervakantie naar Zuid-Frankrijk. Carina Böwing (37) is opgegroeid als een ‘pakketreis-kind’. Dat houdt haar niet tegen. Samen met haar man (43) en haar twee dochters van zeven en drie jaar gaat Carina het kampeeravontuur aan.

Niet proppen

De twee kinderen zijn meteen bevriend met het stapelbed. De toiletruimte is klein, maar we hebben alles wat nodig is. Dat er geen douche is, ervaren we niet als een nadeel. Hoewel, Carina’s dochtertje vraagt zich af waar toch het bad is.

Het inpakken gaat gelukkig erg prettig met de Saphir. Het is niet nodig om alles in koffers of tassen te proppen. Veel spullen leg je meteen op hun plek in de caravan. De kleppen van de bovenkastjes bieden veel bergruimte. De bovenkastjes boven het bed zijn handig om broeken in op te bergen.

De twee zitbanken bieden genoeg bergruimte. Het onderste deel van het stapelbed kun je omhoog klappen en eenvoudig veranderen in een ruimte voor de fietsen. Ook het tweepersoonsbed kun je omhoog klappen maar dat werkt een stuk minder. Je moet er op letten dat je de gordijnen precies achter de bedrand stopt. Anders komen ze vast te zitten en scheuren ze bijna. Het campingmeubilair kun je door middel van het serviceluik prima onder het bed kwijt.

Comfort

Voor wat betreft het leven in een caravan is Carina aangenaam verrast. Natuurlijk is het krap, maar de uitrusting van de Saphir biedt veel comfort. De kinderen vinden hun stapelbed geweldig en ook de halfronde planken, waarvan elk kind er twee kan gebruiken. Boven is er ook nog een plank om spullen neer te zetten. Heel kindvriendelijk zijn de kinderlampjes met twee instellingen. Fel licht om te lezen en een zwak blauw licht om te slapen.

Omdat beide kinderen nog relatief klein zijn, hebben ze hun kinderkoffer aan het voeteneind van hun bed neergezet, gevuld met speelgoed. Als dit vanwege hun lengte niet meer mogelijk is, blijven alleen de opbergvakken onder de zitgroep over. Hoewel deze super zijn als laadruimte voor tijdens het rijden, zijn ze tijdens het kamperen relatief slecht bereikbaar.

Met zijn aansprekende interieur komt de Fendt Saphir 515 SKM aardig in de buurt van ons idee van een gezinscaravan. De positie van de toiletruimte stoort Carina een beetje, maar daar valt mee te leven. Desalniettemin vonden zij en haar gezin de Fendt, zeker als beginnend kam­­­­peerders, heel erg geschikt.

Hoe zit het verder met die toiletruimte en de verlichting? Kortom, wil je echt weten waarom deze Fendt Saphir volgens ons testgezin de gezinscaravan bij uitstek is? Lees dan ons nieuwe magazine, ACSI FreeLife 4-2016, waarin we de Fendt Saphir uitgebreid onder de loep nemen.

Praat mee

Praat mee: Getest: Fendt Saphir 515 SKM

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht