ACSI FreeLife

Menu

Getest: Dethleffs Nomad 520 RET

Caravans met de toiletruimte achterin zijn momenteel erg gewild. De Dethleffs Nomad combineert deze indeling met twee eenpersoonsbedden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Nomad 520 RET
Onderstel
Al-Ko chassis met geknikte as en rubbervering
Banden
195/70 R 14 C, LI 104
Testjaar
2014
Gewicht
Leeggewicht 1230 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1500 kg
Basisprijs
21990

Bijna iedere kampeerder hecht waarde aan goed sanitair. Of het nu op de camping is of in je caravan of camper. Er valt dan ook veel te zeggen voor caravans met de toiletruimte achterin, want daar wordt de ruimte namelijk optimaal benut. Naast een wasbak, toilet en douche biedt deze indeling veel bergruimte en, in het geval van de nieuwste loot aan de stam van Dethleffs, zowaar een kledingkast.

Voldoende bergruimte

Om de Nomad 520 RET te testen is ons testkoppel een week naar de Allgäu in Zuid-Duitsland geweest. Aan bergruimte hebben ze geen gebrek. Onder de beide eenpersoonsbedden is er rijkelijk plaats voor bagage en ook de kledingkast in de toiletruimte achterin is toereikend. Verder kun je nog spullen kwijt in de bovenkastjes boven de zitgroep en de bedden. “Daar hadden we met gemak spullen voor drie weken in  kwijt gekund”, aldus ons testkoppel.

Indeling Dethleffs Nomad 520 RET

De indeling is grotendeels gangbaar voor een tweepersoonscaravan: rondzit voorin en twee eenpersoonsbedden in het midden. “Van buiten oogt de caravan stijlvol elegant, van binnen stijlvol modern”, vindt ons testkoppel van midden 30.

Wil je weten of er nog meer plus- en minpunten zijn? In het oktober/november nummer van ACSI FreeLife vindt je de test en alle technische gegevens van de Dethleffs Nomad 520 RET. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: Dethleffs Nomad 520 RET

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation