ACSI FreeLife

Menu

Getest: Dethleffs Beduin 550 ER

De Dethleffs Beduin is voor seizoen 2016 compleet vernieuwd. Is de 550 ER een succesrecept voor stellen? ACSI FreeLife nam de caravan mee en onderwierp de Dethleffs aan een grondige inspectie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Beduin 550 ER

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Beduin 550 ER
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel
Banden
195 R 14 C met aluminium velgen
Testjaar
2016
Gewicht
Leeggewicht: 1475 kg

De Dethleffs Beduin 550 ER ziet er “piekfijn uit”, vindt onze carrosserie-expert Rudi Stahl. Qua prijs ligt de Beduin met een vanafprijs van € 28.390 dan ook in de bovenklasse. De versie die wij testten is uitgerust met verschillende extra’s (gladde buitenwanden in titaanzilver-metallic, een dakreling, een groot dakraam en een douche) waardoor de prijs nog een stuk hoger uitvalt: € 34.713.

Keuken als pronkstuk

Afwerking, veiligheid, techniek en comfortgehalte: op alle punten scoort de Beduin hoge ogen. Puntjes van kritiek beperken zich tot opmerkingen in het kaliber: “een extra stopcontact in de keuken was wenselijk geweest.” Kleinigheden dus. De testcaravan heeft zelfs een city-wateraansluiting. Daarmee kun je waterleiding (via een tuinslang) met een koppeling aansluiten op de caravan.

Het pronkstuk van de Beduin is de keuken, met een vierpits kookplaat en een grote spoelbak. Bovendien kan het aanrecht voor de spoelbak handig worden verbreed. In het keukenblok vind je verder nog drie brede schuifladen, een apothekerskatje en drie bovenkasten met tussenplanken. “Een betere caravankeuken is nauwelijks denkbaar.”

Met beleid beladen

Houd bij deze caravan van Dethleffs wel rekening met het beladen. Leeg heeft de caravan een disseldruk van 88 kilogram. Dat betekent dat de bagage weloverwogen over de bergruimtes moet worden verdeeld, anders overschrijd je algauw het maximum. De wieldruk links is 716 kilogram en rechts 768 kilogram. Dat is op zich een acceptabel verschil, maar ook hier geldt: let op welke spullen je waar opbergt.

Ben je benieuwd naar de uitgebreide mening van onze experts over of de Beduin wel of niet geschikt is voor stellen en hun slotoordeel wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Je bestelt het magazine gemakkelijk online: 

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: Dethleffs Beduin 550 ER

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht