ACSI FreeLife

Menu

Getest: Bürstner Averso 520 TK

De Bürstner Averso 520 TK is alweer de derde Averso die Bürstner speciaal voor gezinnen maakt. Ondanks de afmetingen is ruimte troef, zowel voor je spullen als om te leven. In ACSI FreeLife 3-2015 lees je onze proftest van maar liefst acht pagina’s.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Averso 520 TK
Onderstel
Euro Delta-as, V-dissel
Banden
185 R 14 C met stalen velgen, Load Index 104
Testjaar
2015
Gewicht
Leeggewicht 1250 kg, max. toelaatbaar totaalgewicht 1500/1700 kg
Basisprijs
19710

In deze proftest nemen we de Bürstner Averso 520 TK onder de loep. Deze was al op de markt als de 2,50 meter brede Premio en zien we nu in een aangepaste vorm terug in andere modellijnen.

De Averso is 6,17 meter lang en 2,30 meter breed, plaats genoeg voor stapelbedden achterin, dinette en keuken met grote koelkast tegenover elkaar in het midden, en frans bed en toiletruimte voorin. Beide slaapvertrekken hebben een eigen grote kledingkast. De Averso met vier bedden heeft een vanafprijs van € 19.710 wat bepaald niet onredelijk is voor een gezinscaravan.

Never change a winning team

De indeling van de Bürstner Averso 520 TK is niet vernieuwend, maar waarom zou het? Deze derde Bürstner Averso voor gezinnen is een verfijnde versie van het concept met stapelbedden achterin, dinette in het midden en frans bed in de lengte voorin. De Bürstner 520 TK is maar 10 centimeter langer dan de Bürstner 500 TK en heeft toch plek voor twee grote kledingkasten.

De garage achterin kan desgewenst worden voorzien van een tweede deur aan de andere kant. De afwezigheid van een kastje aan het voeteneind zorgt er bovendien voor dat de stapelbedden twee meter lang zijn, wat de kinderen ongetwijfeld zullen waarderen.

Veilig design van Bürstner

De rangeergrepen zijn stevig en goed gepositioneerd, de uitdraaisteunen makkelijk bereikbaar. De achterspoiler met geïntegreerd derde remlicht leidt regenwater via de zijkanten van het dak, waardoor het achterraam er geen hinder van ondervindt. De eenvoudige voordeur ernaast is eendelig en ontbeert een raam en vuilnisemmer. De hordeur over de hele breedte is heel handig. Onze veiligheidsexpert knikt goedkeurend tijdens zijn eerste rondje om de Bürstner Averso.

Slim weggewerkt

In de Averso zijn alle kabels en buizen beschermd en degelijk ingebouwd. Vooral de warmeluchtbuizen in de bergruimtes kunnen kwetsbaar zijn, maar die zijn hier op de meeste plekken heel slim tegen de bovenkant gemonteerd, waardoor ze amper door schuivende bagage worden bedreigd.

De boiler staat voorin onder het bed, optimaal beschermd achter een dwarsplank. Daardoor zijn de ventielen wel iets minder makkelijk bereikbaar. In dezelfde bedberging is ook de schoonwatertank van 40 liter ondergebracht.

Lekker kokkerellen

De nieuwe, smalle 140 liter-koelkast van Thetford staat links naast het keukenblok. De driepits kookplaat is prettig in gebruik en heeft elektronische ontsteking. De omhoog geklapte glasplaat zorgt voor de nodige veiligheid tijdens het koken. De centrale energieverdeling is ondergebracht in de kledingkast. De zekeringen en aardlekschakelaar zijn rechtstreeks bereikbaar, om bij de rest van de installatie te kunnen moet je eerst een paneel losschroeven.

Prima score

In drie testdisciplines eindigt de Bürstner bijna exact op het gemiddelde, met een lichte neiging naar boven. Qua meubels scoort de Averso net iets onder het gemiddelde, maar vergis je niet: we hebben ook absolute premiumcaravans getest, dus dat is zeker geen vernietigend oordeel. Al met al is de Bürstner Averso 520 TK een praktische gezinscaravan met veel plaats, aangenaam om mee op pad te gaan. Benieuwd naar de definitieve testscore?

Bestel ACSI FreeLife 3-2015 en lees dit en nog veel meer kampeernieuws.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: Bürstner Averso 520 TK

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation