ACSI FreeLife

Menu

V&A: Winterbanden voor caravans?

Voordat je straks weer de sneeuw opzoekt met je kampeermiddel, is het wel zo handig om goed voorbereid te zijn. G. Roodhorst uit Rotterdam vraagt zich af of dat er eigenlijk speciale winterbanden voor caravans bestaan.

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Speciale winterbanden voor caravans bestaan niet. Er zijn wel (auto- of bestelwagen)banden die geschikt zijn om ook onder een caravan te monteren. Let hierbij wel op dat de maat overeenkomt en de load-index. De load-index staat op de zijkant van elke band vermeld en geeft aan hoeveel kilo een band maximaal mag dragen.

Verplicht in Alpenlanden

Aangezien er voor aanhangwagen- of caravanbanden alleen eisen bestaan voor de staat en slijtage is er mijns inziens geen beletsel voor het monteren van winterbanden. In sommige noordelijke landen zijn winterbanden in de winter ook verplicht op de caravan, in de Alpenlanden niet.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. P

  Als het alleen gaat om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen in bepaalde landen, dan zijn er tegenwoordig ook banden met alle vereiste winterband-markeringen maar die het in de zomer ook goed doen.
  Michelin crossclimate ( als ik het goed spel)is er een van, maar andere merken hebben ook soortgelijk.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Winterbanden voor caravans?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht