ACSI FreeLife

Menu

V&A: Welke kleur voor zijverlichting?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Vraag van S. Macrander uit Edam:

Van onze caravan, Home Car 2004, zijn de plexiglas kapjes van de zijverlichting nogal flets van kleur geworden. In plaats van oranje te zijn, beginnen ze de kleur te verliezen. Is daar wat aan te doen? Zijn de kapjes los verkrijgbaar?

Tot op heden heb ik die nergens kunnen vinden en zo wordt vervangen wel een dure aangelegenheid. Is er een wettelijke verplichting op de kleur van de lampjes?

Antwoord van Joop:

De lampjes moeten formeel gezien oranje uitstralen, maar van controle op kleur heb ik nog niet gehoord. Via internet zijn verschillende adressen te vinden die contour-, breedte-, en markeringsverlichting en onderdelen leveren. Bijvoorbeeld Hella.com, AanhangersShop.nl of Heuts.nl.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

 1. FS
  F. Steutel

  In aansluiting op mijn reactie van november 2014 kan ik melden dat hoewel de zijverlichting vrijwel geheel verbleekt is, deze bij inschakelen wel degelijk oranje licht uitstraalt. Kennelijk oranje ledjes die het langer volhouden dan de verkleurde behuizing.

  Reageer
  1
  0
 2. FS

  De oplossing met oranje lampjes lijkt simpel maar gaat voor de genoemde Home-Car niet op: de zijverlichting bestaat nl. uit Led-verlichting die niet zo eenvoudig te vervangen is door een oranje gloeilampje. Ik heb de verkleuring (waarschijnlijk voor een beperkte periode) gemaskeerd door behandeling met oranje modelbouwverf. Behandeling zal over een paar jaar herhaald moeten worden maar is aanzienlijk goedkoper dan vervanging van 4 zijlichtjes van +/_ €16 per stuk.

  Reageer
  2
  0
 3. 'O

  Er zijn gekleurde, oranje, lampjes te koop.

  Heb ik ook in mijn lichten gedaan, werkt uitstekend.

  Dus geen dure ingreep.

  Succes, Louis.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Welke kleur voor zijverlichting?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation