ACSI FreeLife

Menu

V&A: Twee elektrische vouwfietsen op de dissel?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Arend Bult uit Blokzijl:

Kan ik op de dissel van mijn caravan twee elektrische vouwfietsen plaatsen?

Antwoord van Joop:

Een elektrische vouwfiets is zwaarder en soms ook groter dan een gewone vouwfiets. Het risico bestaat dus dat de disseldruk te hoog wordt. Als je geen disseldrukmeter op je caravan hebt, zet dan een personenweegschaal onder het neuswiel om dit te checken.

Door bagage, met name het reservewiel, binnen de caravan te verschuiven, kun je soms de disseldruk verkleinen. Het is echter niet aan te raden om zware spullen ter compensatie achterin de caravan te laden, want dat beïnvloedt de wegligging nadelig. Om dezelfde reden is het onverstandig om de fietsen op een drager tegen de achterwand van de caravan te vervoeren.

Mijn advies: als het mogelijk is, verwijder dan de accu’s van de fietsen en vervoer die in de auto. Daarmee verlaag je het gewicht. Koop een fietsdrager die geschikt is voor elektrische fietsen en let erop dat de disselbak toegankelijk blijft. Maak voor je op vakantie vertrekt een proefrit om te wennen aan de veranderde wegligging.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

 

Praat mee

 1. Hs
  Hans struiving

  Wij hebben een aantal jaren het advies opgevolgd om twee E-Bikes (uiteraard zonder accu) op de dissel mee te nemen. We moesten dan zoveel mogelijk spullen uit de disselkast halen en vervolgens zware voortent helemaal achterin leggen om redelijk goed met het gewicht uit te komen. Na tientallen medekampeerder gevraagd te hebben, die zowel voor als achterop een E-bike hadden bevestigd, bleken deze allemaal zeer tevreden ervaringsdeskundigen. Inmiddels heb ik meer dan 10000 km met deze verdeling gereden en kan het iedereen aanraden.

  Reageer
  0
  0
 2. Ff

  […] V&A: Twee elektrische vouwfietsen op de dissel? | caravan – V&A: Scheurtjes door fietsendrager. Vraag van Jan van Hoeve uit Middenmeer: Achterop onze caravan hebben we een fietsendrager gemonteerd voor twee elektrische fietsen … […]

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Twee elektrische vouwfietsen op de dissel?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht