ACSI FreeLife

Menu

V&A: Scheurtjes door fietsendrager

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Vraag van Jan van Hoeve uit Middenmeer:

Achterop onze caravan hebben we een fietsendrager gemonteerd voor twee elektrische fietsen met een maximaal gewicht van 50 kilo. Nu komen er scheurtjes bij de boutgaten rechtsboven en linksonder. Ook onder de disselbak zitten kleine scheurtjes.

De dealer wil de scheurtjes wegwerken, plamuren en spuiten. Dit zou kunnen, maar ik verwacht dat het snel weer terugkomt. Wat is uw mening? Volgens mij moet er een nieuwe achterkant in.

Antwoord van Joop:

Afgezien van het feit dat (zware) fietsen achterop een caravan niet bijdragen aan een goede wegligging van de caravancombinatie, is hier waarschijnlijk sprake van schade door overbelasting aan het achterpaneel. Misschien is er bij het ontwerp van deze caravan geen rekening gehouden met de bevestiging van een fietsendrager. Of de drager is niet op de daarvoor bestemde plaats bevestigd.

Scheuren in de disselbak hebben waarschijnlijk weinig van doen met de scheurvorming achterop. Lapmiddelen als plamuren heffen het probleem niet op. Optisch kan het een oplossing zijn als de drager daar verdwijnt. Misschien is zelfs de montage van een nieuwe achterwand, als daar dezelfde drager weer tegenaan gemonteerd wordt, alleen maar uitstel van executie.

Een fietsendrager op de dissel kan, maar hoeft geen oplossing te zijn. Dan moet je namelijk weer rekening houden met de disseldruk en heb je lastig toegang tot de disselbak. Voor de wegligging is het dak van de auto de beste plaats voor fietsen. Maar 50 kilogram naar het dak tillen is ook niet aangenaam en bovendien waarschijnlijk aan de grens van de toegestane dakbelasting.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

Praat mee: V&A: Scheurtjes door fietsendrager

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation