ACSI FreeLife

Menu

V&A: Regels over gebruik caravanspiegels

Caravanspiegels. Gerry van Aken uit Londerzeel (België) werd in Den Haag aangehouden vanwege het niet gebruiken van deze hulpspiegels. “Nochtans zie ik vanuit mijn BMW X3 de volle lengte van de zijkanten van de caravan (Fendt 495 SFB). Het mocht niet baten. Dure grap van € 230.” Welke maatstaf kun je aanhouden bij het gebruik van caravanspiegels?

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

De meneer heeft wel een heel precieze en maatvaste agent getroffen of het verhaal is niet compleet. De X-3 heeft een breedte van 1,8 meter, dat betekent dat de binnenrand van de spiegels ongeveer 1.900 tot 2.000 millimeter uit elkaar staan.

Je kunt spiegels stellen wat je wilt maar bij elke caravan die breder is dan (ruim gemeten) 2 meter zie niet de hele zijwand en heb je dus hulpspiegels nodig. Het meetproces is simpel. Een gemiddelde caravan is minimaal 2,2 meter breed, ook een Fendt, dus… Ter illustratie, bij mijn pick-up truck staan de spiegelbinnenranden 1.950 millimeter uit elkaar.

De maatstaf

Mijn caravan is 2,3 meter breed en ik heb voor goed zicht naar achteren de volle uitstelling van mijn hulpspiegels nodig, die met hun binnenrand meer dan de volle breedte van de standaardspiegels verder uitsteken en dan ongeveer op caravan breedte staan. Dat is dan ook de maatstaf.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Regels over gebruik caravanspiegels

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation