ACSI FreeLife

Menu

V&A: Markeringsborden verticaal?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Robbert Jan Schut uit Zoetermeer:

Mogen de zogenaamde ECE70-markeringsborden, die in Spanje verplicht zijn voor auto-caravancombinaties die langer zijn dan twaalf meter, ook verticaal worden gemonteerd? Bij vrachtwagens is dit volgens mij toegestaan.

Antwoord van Joop:

Volgens mijn instructieboek voor rijbewijs C mag in het vrachtvervoer de markeringsborden uitsluitend verticaal worden aangebracht wanneer dit horizontaal niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat er een laadklep is gemonteerd). Voor een caravan geldt dit niet. Daar is waarschijnlijk altijd plaats voor horizontaal geplaatste markeringsborden.

Of onze regels in Spanje opgaan, weet niemand, want de maatregel valt buiten de Europese wetgeving. In de praktijk zal het erop neerkomen dat de lokale politie-agent, die waarschijnlijk alleen erop uit is om geld te innen, het laatste woord heeft, helaas.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

stel je vraag

 

Praat mee

  1. j

    Zelf heb ik bij de lokale politie de vraag gesteld. De basis die ze hanteren is het montage voorschrift voor de borden op vrachtwagens. Deze zijn op internet te vinden inclusief de maten vanaf het wegdek gemeten. Verder vinden ze het belangrijk dat markering geplaatst is en goed zichtbaar. Zelf heb ik de markering achter de achteruit van de caravan geplaatst en dit vond de politie geen probleem.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Markeringsborden verticaal?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation