ACSI FreeLife

Menu

V&A: Krakende caravanvloer

Jaap Cordes uit Haarlem zit met een krakende caravanvloer en vraagt zich af wat hij moet doen. Eerder werd chassis schade hersteld aan zijn Hobby Premium 495 UL uit 2016, maar dat heeft het probleem nog niet opgelost. “Nu kraakt de vloer over de hele lengte. Dat was daarvoor alleen tussen de bedden. De verzekeringsexpert adviseert de vloer te injecteren. Hallo, dit is een hagelnieuwe caravan. Wat nu?”

Auteur
Joop Stam
Datum
Joop

Antwoord van Joop:

Het vervangen van de complete caravanvloer betekent dat het hele interieur eruit moet. Een bijna onmogelijke taak want alles zit aan elkaar. Het meubilair bepaalt mede de sterkte van het geheel. Het injecteren van de caravanvloer met epoxy is een tijdelijke noodmaatregel en geeft geen garanties.

Afgezien daarvan is in dit geval waarschijnlijk niet de vloer de oorzaak van het kraken, maar de verbinding van het interieur met de caravanvloer. Het meubilair sluit waarschijnlijk niet netjes aan op de vloer, behandelen van de vloer helpt dan niet. Als het mijn caravan was, zou ik ‘m acuut opruimen.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.