ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe bescherm je je caravan bij buitenstalling?

Hoe bescherm je je caravan als je gaat winterkamperen? Dat vraagt Peter Thomas uit Nieuwegein zich af. Hij wil zijn Hobby 460-caravan uit 2007 het hele jaar gaan stallen op een camping in het Sauerland. Op één maand na in de zomer. Dan gaat hij samen met zijn vrouw naar het zuiden.

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

“Wat is nu de noodzakelijke bescherming als je caravan in de buitenlucht van het Sauerland staat? Een caravanhoes is niet handig als je de caravan gemiddeld één keer per maand gebruikt. Misschien is alleen een dakhoes voldoende?”

Antwoord van Joop:

Een caravan is gebouwd om buiten gebruikt te kunnen worden, maar wordt wel vies na verloop van tijd. Bij de dealer staan nieuwe en tweedehands caravans ook maanden buiten. Voor een plaats met veel kans op sneeuw is een overkapping prima en misschien zelfs noodzaak. Je ziet ze voornamelijk in Oostenrijk. Een meter sneeuw op het dak is een behoorlijke belasting.

Een simpele zelfdragende carportachtige constructie waar de caravan onder vandaan te rijden is, zou een mogelijkheid kunnen zijn. Maar ook dat is redelijk kostbaar. Inpakken met een hoes die niet ademt, is erger dan dat de caravan vies wordt in de buitenlucht. Condens is een boosdoener. Het hele jaar buiten vraagt wel wat van de lekdichtheid.

Kans op hagel bij buitenstalling

Als die in voorgaande jaren regelmatig is gecontroleerd op vochtschade en goed is bevonden, dan is er weinig risico. Hoe groot de kans op hagelschade in het Sauerland is, is moeilijk te zeggen. Als die kans groot is, dan is in ieder geval een vorm van dakbedekking raadzaam, bijvoorbeeld een dakhoes die de zijkanten vrij laat.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Hoe bescherm je je caravan bij buitenstalling?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation