ACSI FreeLife

Menu

V&A: Gasleiding caravan vervuild?

Evert Driegen uit Zwolle heeft een Hobby-caravan uit 2017 waarvan de grootste gaspit telkens problemen geeft. “Met de piëzo-ontsteking is de pit bijna niet aan te krijgen. Als het na een kwartier gelukt is, dan zie je dat de verbranding niet goed is. Het begint te stinken alsof er giftige dampen vrijkomen, geen gaslucht.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Joop

Volgens mijn dealer komt er vuil in tijdens het schoonmaken, maar we gaan er alleen meer overheen met een warme vaatdoek. Kan er vuil in de gasleiding zitten? En zo ja, hoe zou dit dan kunnen?”

Antwoord van Joop:

Waarschijnlijk is de gasinspuiter van deze brander bijna verstopt. Dat is heel vervelend, want om die te reinigen moet je een gasdeskundige inschakelen. Wanneer propaan als brandstof gebruikt wordt, is vervuiling vanuit de gastoevoer niet waarschijnlijk. Bij gebruik van LPG is dat iets waarschijnlijker.

Eventuele verontreinigingen of een verstopping komt bijna zeker stroomopwaarts vanuit de gasleiding, gezien de constructie van de brander. Misschien is bij de montage van het gassysteem de leiding ergens verontreinigd. Toch maar de dealer benaderen en aandringen op reparatie.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Gasleiding caravan vervuild?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht