ACSI FreeLife

Menu

V&A: Disseldruk en stabiliteit

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
slide freelife expert pagina

Vraag van Bram Derksema uit Nuenen:

Zelfs met fietsen op de achterdrager heeft mijn pas aangeschafte Hylander Design 410 caravan een disseldruk van tachtig kilogram. Waarschijnlijk is de mover+accu die voor de as zijn aangebracht, de oorzaak. Ik vermoed dat de mover niet achter de as kan worden geplaatst. Heeft u een suggestie?

Antwoord van Joop:

Op zichzelf is een disseldruk van tachtig kilogram niet dramatisch, mits de trekhaak en de achterasconstructie van de trekauto dit toelaten. In het algemeen is het zo dat een disseldruk van meer dan vijftig kilogram sterk bijdraagt aan de stabiliteit van de caravancombinatie.

Het gewicht van de mover, meestal zo’n 35 kilogram, is vlakbij de as geconcentreerd en heeft dus weinig invloed op de disseldruk. Van grotere invloed zijn de accu en de lader. Die kunnen samen wel dertig kilogram wegen. De beste plek voor dat gewicht is achter en zo dicht mogelijk bij de as. Ik ben niet zo verrukt van de methode om de disseldruk te verlagen door gewicht achterin de caravan te plaatsen. Dat kan de auto-caravancombinatie gevaarlijk instabiel maken.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

Praat mee: V&A: Disseldruk en stabiliteit

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht