ACSI FreeLife

Menu

V&A: Advies over de winterstalling

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
Joop

Vraag van Tom Franssen uit Ophoven

Wij zijn redelijk nieuw met kamperen met een caravan. We kunnen onze caravan achter in de tuin stallen onder een carport. Wat moeten we eigenlijk allemaal doen voor een overwintering? Moet de caravan bijvoorbeeld altijd op de stroom zijn aangesloten of kunnen we batterij best leeg laten lopen? En wat betreft de banden?

Antwoord van Joop

De stalling onder de carport is prima. Zorg ervoor dat de banden iets op overspanning staan of dat de as opgeblokt is, met de wielen vrij van de grond. De accu dient van tijd tot tijd met een druppellader bijgeladen te worden. Zorg ervoor dat er geen sluipverbruik ontstaat, dan kan een in goede conditie verkerende accu lang zonder bijladen.

De rem kan vastroesten, dus het is zaak om de caravan niet op de parkeerrem te zetten. Ook is het belangrijk om te ventileren, maar zorg ervoor dat de muizen geen kans hebben om binnen te komen. De kussens worden bij voorkeur binnenshuis bewaard. Als laatste tip: zet de koelkast op ventilatiestand.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

In ACSI FreeLife 7-2015 staat een checklist winterstalling. Hier staan veel tips in over het stallen tijdens de wintertijd.

bestel magazine