ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Tabbert Da Vinci 495 HE 2,3

Handzaam, comfortabel, reisklaar. De Tabbert Da Vinci belooft nogal wat. In hoeverre maakt de caravan de beloftes waar?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Tabbert Da Vinci 495 HE 2,3

Signalement

Merk
Tabbert
Model
Da Vinci 495 HE 2,3
Onderstel
Euro Delta-as
Banden
205/70 R 15 C met aluminium velgen, Load Index 106 = 950 kg per wiel
Testjaar
2017
Gewicht
Leeggewicht 1.380 kg (tijdens de test), max. toelaatbaar gewicht 1.800 kg (van de testcaravan)
Basisprijs
€ 24.479

De Da Vinci was ooit het instapmodel van Tabbert, maar momenteel opereert de caravan in het middenveld. Is het Tabbert gelukt om een toercaravan te maken met veel comfort, gericht op kampeerders die waarde hechten aan iets speciaals én aan traditionele kwaliteit en daar meer geld voor over hebben?

Een stukje thuis voor onderweg

De slogan van Tabbert luidt: een stukje thuis voor onderweg. Of de Tabbert Da VInci 495 HE dit stukje thuis in huis heeft, bepaalt de proftest. Interieur-expert Christiane Eckl vindt dat de  beschikbare ruimte in de 495 HE perfect is ingedeeld. “Opzienbarend en vernieuwend kun je de indeling met rondzitgroep, standaard toiletruimte en eenpersoonsbedden in de lengte niet noemen, maar Tabbert heeft er wel voor gezorgd dat werkelijk elk hoekje wordt benut”, oordeelt de interieurexpert. “Bergruimte is er dan ook in overvloed.”

Onder de bovenkastjes in de zitgroep heeft Tabbert open legplanken voorzien, heel handig voor kleine spullen die je nodig hebt. Boven de bedden ontbreken deze planken en zijn de bovenkastjes iets verder naar beneden doorgetrokken, waardoor je meer plek hebt voor linnengoed en dergelijke.

Toiletruimte

De toiletruimte is uitgevoerd in houtdessin in plaats van wit plastic. Dat oogt goed. In plaats van al die open legplanken zou een extra kastje welkom zijn geweest. Het dakluik in de toiletruimte is wel heel simpel. “Om heel eerlijk te zijn: Tabbert onwaardig”, vindt Christiane Eckl.

Zitgroep

De rondzitgroep voorin is ook voor drie tot vier personen comfortabel. De tafel daarentegen is zelfs voor twee personen aan de kleine kant. “Het tafelblad had een slag groter mogen zijn, ook al betekent het dat je misschien iets minder makkelijk kunt gaan zitten. Al is dat natuurlijk prima te ondervangen met een schuifsysteem voor het tafelblad.”

Exterieur

De experts letten in deze proftest natuurlijk op veel meer dan alleen het interieur. In ACSI FreeLife 8-2017 lees je wat er nog meer is opgevallen aan de Tabbert Da Vinci 495 HE. Van de techniek en rijveiligheid van de 495 HE tot het carrosserie van dit nieuwe model.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Tabbert Da Vinci 495 HE 2,3

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation