ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 7-2021: Met de elektrische auto naar de camping

Wie had vijf jaar geleden gedacht dat je in 2021 met een volledig elektrische trekauto naar de camping zou kunnen rijden? Niet naar de Limburgse heuvels maar een reis helemaal tot aan de Zwitserse bergen. Tijdens de ACSI FreeLife TestTour afgelopen zomer lieten Theo en Antoinette van het testteam Actievelingen zien dat het wel degelijk kan. Met de Volvo XC40 Recharge Twin Pure Electric en een Eriba Touring 430 (met een maximum toelaatbaar totaalgewicht van een ton) aan de trekhaak reden ze naar Zwitserland.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Volledig elektrisch met caravan naar Zwitserland

“Het was een hele uitdaging, maar het geeft ons een heel fijn gevoel dat we ruim 800 kilometer hebben gereden met een caravan erachter, zonder uitstoot”, aldus Theo. Op de campings in het Zwitserse Bern was de combinatie van Theo en Antoinette een populair gespreksonderwerp. “Hoe vaak hebben jullie wel niet moeten stoppen? Wat is de actieradius? Wat betaal je nou voor deze Volvo?” Wil je meer weten over deze volledig elektrische trekker en de andere twee deels elektrische XC40’s? In het TestTour-dossier (pag. 89) stellen we je voor aan de testvoertuigen, de testteams en de regio.

Elektrische revolutie

Dat de elektrische revolutie zijn intrede heeft gedaan in de kampeerwereld is ook terug te zien op de beursvloer. Knaus presenteerde namelijk op de Caravan Salon in Düsseldorf een prototype van een volledig elektrisch aangedreven halfintegraal op basis van een ‘verbouwde’ Fiat Ducato. In nummer 7 presenteren we je uitgebreid al het beursnieuws.

Laadinfrastructuur

Is de laadinfrastructuur onderweg en op campings wel ingericht op de elektrische revolutie? Daar zoomen we op in in een artikel waarin onder andere campinghouders aan het woord komen. Aan de wil van de kampeerder ligt het in elk geval niet. Uit onderzoek van ACSI blijkt dat 65 procent van de mensen met een elektrische auto, deze auto ook gebruikt voor de kampeervakantie. Een kwart koppelt de caravan zelfs achter de e-auto, vooral als de bestemming dicht bij huis is.

Elektrische auto iets voor jou?

Denk jij ook na over een elektrische auto of blijf je de benzinepomp nog trouw? ACSI FreeLife is razend benieuwd naar jouw mening. Laat een reactie achter onder dit bericht!

Ook in editie 7-2021

In nummer 7 hebben we veel technische en praktische tips voor je in petto. Zo hebben we mobiele douches getest waarmee jij je compleet onafhankelijk maakt van het campingsanitair, hebben we op een rijtje gezet hoe je de ontvangst van wifi op de camping optimaliseert en lees je hoe je voorkomt dat steenmarters schade aanrichten onder je motorkap. Ook nemen we je mee op reis. Van herfst op de Heuvelrug tot kuren in de Boheemse driehoek (Tsjechië) en van flaneren in Monaco tot kamperen onder het Noorderlicht in IJsland.

bestel magazine

Praat mee

 1. H

  Vraag ;
  kun je op een camping de Plugin hybrid (dus deels elektrisch en deels benzine )auto ook aansluiten op het stopcontact voor caravans/campers? dan laad je in mijn geval 11KWu op. Dus gebruik je de kabel voor de laadpaal of gewone stopcontact thuis , maar zal je een verloopstuk nodig hebben voor de Euro stekker aansluiting ? of is dit allemaal te zwaar voor de elektrische aansluiting op de camping voor de caravans en campers??

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 7-2021: Met de elektrische auto naar de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht