ACSI FreeLife

Menu

Haal je caravan weer van stal!

Staat jouw caravan tijdens de winterperiode in de stalling? Dan is nu de tijd aangebroken om ‘m eruit te halen. Het is immers lente en laten we ervan uitgaan dat het zonnetje lekker blijft schijnen. Maar hoe maak je de caravan weer startklaar voor de eerste kampeervakantie van het jaar? Ik geef je graag een aantal tips. Bovendien heb ik een leuk alternatief gevonden, waarbij jouw caravan omgetoverd wordt tot vakantiehuis. Lees snel verder …

Auteur
Lucia Velthuis
Datum
caravan uit stalling

Voorjaarsschoonmaak

Waar jouw caravan ook zijn winterslaap heeft gehouden, het is verstandig om regelmatig te checken hoe de caravan erbij staat. En als je ‘m weer wilt gebruiken, dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken en te beginnen aan een grondige voorjaarsschoonmaak.

  1. Spoel eerst de caravan af met schoon water. De meeste stof- en vuildeeltjes zal je er makkelijk afspoelen.
  2. Begin daarna aan een stevige wasbeurt om al de andere viezigheid eraf te krijgen. Pas op met bijtende schoonmaakmiddelen, want dit kan de laklaag van de caravan beschadigen. En was één zijde tegelijk, want voordat je de hele caravan hebt ingesopt, is de andere kant al opgedroogd en dit kan vlekken veroorzaken.
  3. Vergeet niet om de watertank en leiding schoon te maken.
  4. Eindig door een beschermende laag aan te brengen op de caravan. Hiervoor kan je gebruikmaken van een harde of vloeibare was.

Voor extra tips over het schoonmaken en onderhouden van je kampeermiddel zijn de tips & tricks van ACSI FreeLife het lezen waard.

Heb je niet de mogelijkheid om de caravan of camper zelf met de hand schoon te maken? Of heb je gewoonweg geen zin in dit karweitje? Dan is het mogelijk om naar een speciale wasstraat te gaan. Via de BOVAG kan je een overzicht vinden van speciale wasstraten geschikt voor caravans en campers.

Caravan controleren

Na  de grote schoonmaak is het ook verstandig om andere onderdelen te checken van de caravan, alvorens je gaat beginnen aan de kampeervakantie.

  1. Laad de boordaccu en/of moveraccu op en controleer de gasflessen.
  2. Controleer de bandenspanning en of al het elektra het nog doet, zoals de binnenverlichting en de knipperlichten.
  3. Behandel de rubbertjes rond de deuren en ramen met talk of een speciaal onderhoudsproduct om het materiaal soepel te houden.
  4. Zorg ervoor dat het toiletvloeistof weer is aangevuld.
  5. Is er een brandblusser aanwezig? Zo ja, controleer deze op de houdbaarheidsdatum.
  6. Smeer de draadspindsels van de uitdraaipoten in. Evenals de sloten en scharnieren van alle deuren.

Maak van jouw caravan een vakantiehuis

Vind je het eigenlijk nog te koud om te gaan kamperen, maar beginnen de kampeerkriebels wel weer op te komen? Dan is Camp-inn de ideale oplossing voor jou. Camp-inn maakt namelijk van jouw caravan een vakantiehuis. In een eenvoudig, soort serre-achtig gebouw wordt de caravan of camper gestald, zodat deze gewoon binnen staat. Het gebouw is bovendien voorzien van sanitair en is omringd met drie terrassen. Een bijkomend voordeel: dit gebouw staat in het Achterhoekse coulisselandschap, een prachtige omgeving. De caravan kan hier het gehele jaar voor je klaarstaan voor een fijn kampeermomentje.

Heb jij nog tips om de caravan helemaal tiptop in orde te brengen voordat de vakantie begint? Of heb jij een leuk alternatief gevonden in plaats van een stalling? Laat het ons weten. Wij zijn erg benieuwd.