ACSI FreeLife

Menu

De mogelijkheden van een elektrische trekauto

Voor de lol met een elektrische trekauto en een mini-caravan een klein uitstapje naar de Veluwe maken is één ding. Maar volelektrisch met de caravan naar de zon is een heel ander verhaal. ACSI FreeLife zet de feiten en mogelijkheden van nu en in de toekomst op een rij.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
EIS-eCrus

De autotentoonstelling van de Frankfurt Autoshow van Frankfurt (IAA) bracht afgelopen jaar de belangrijkste facetten van elektrische mobiliteit in beeld. Uit de bijdragen van de vele internationale exposanten kon je niet alleen opmaken dat elektrisch rijden snel dichterbij komt. Het totale systeem van mobiliteit is aan het veranderen.

Carsharing

Autodelen – ook wel carsharing genoemd – groeit langzaam, maar wel gestaag. Steeds meer mensen vinden het minder belangrijk om een auto te bezitten, maar willen wel mobiel kunnen zijn. Tegelijk wordt de auto steeds meer een communicatiecentrum. Hiermee krijgt de tech-sector meer invloed en bedrijven als Google en Apple zullen hun stempel drukken op de functionaliteit.

Autonome auto

Daarnaast zal de auto in de toekomst steeds meer zelf kunnen. De volledig autonome auto is nog relatief ver weg. De techniek zal de bestuurder wel vaker kunnen ondersteunen. De grootste omwenteling is echter de veranderende aandrijving van de auto. Het lijkt onafwendbaar dat elektrische aandrijving de verbrandingsmotor gaat vervangen. En dat betekent dat er ook voor caravanliefhebbers het een en ander gaat veranderen.

Campings met oplaadpunt

Eén van de belangrijkste elementen voor het slagen van de overgang naar volledige elektrische mobiliteit is de laadinfrastructuur. De koper van een elektrische auto moet zich afvragen hoe hij of zij onderweg, op het werk of thuis kan laden. Als we het over campings hebben, kunnen we gerust vaststellen dat het thema elektromobiliteit en infrastructuur nog niet echt leeft. Van de ruim 9.000 ACSI-campings zijn er 289 met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Dat heeft waarschijnlijk meerdere oorzaken. Er is nog onvoldoende duidelijk welke auto’s en soorten laadstekkers er nodig zijn.

Actieradius elektrische trekauto

Een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van elektrische trekauto’s is de actieradius. Koppel een caravan aan een elektrische trekauto en de actieradius gaat flink omlaag. In ACSI FreeLife 3-2018 lees je het hele verhaal en kom je alles te weten over de actieradius van een elektrische auto, net als alle andere feiten en mogelijkheden van elektrisch rijden.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De mogelijkheden van een elektrische trekauto

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht